De prin lume adunate — februarie 12, 2014 at 12:30

Sistemul Ocult Versus Societatea

by

Sunt doua sisteme abstracte de organizare a informatiei si a materiei – piramida si sfera. Noi oamenii “am ales” piramida. Pun ghilimele pe “am ales” in sensul ca asta ni s-a impus din timpuri stravechi.

elita_sistemul
De catre cine ?
Pai cine erau faraonii, papii, imparatii si regii – alesi ai zeilor, intermediarii dintre noi si Dumnezei. Cele mai vechi religii, legendele si miturile spun ca la-nceput oamenii au fost condusi de catre zei, apoi acestia au plecat si au lasat niste alesi sa guverneze in locul lor. Si daca a fost asa si daca nu, e clar ca o “elita” a avut misiunea de a ne guverna.
government – gubernare (latina, a conduce), Kubernar (greaca veche, a da directia) + mente (latina minte).
government = controlul mintii
Aceasta piramida sociala despotica a functionat transparent pana la finele Evului Mediu cand oamenii au realizat ca imparatii si papii sunt doar oameni, nici macar niste “unsi” ai domnului, doar o elita decazuta. Am fost conditionati de catre zei si mai apoi de catre alesii lor – elita sa gandim si sa ne organizam piramidal, ierarhic, sa fim ignoranti si iresponsabili pentru a fi nevoiti sa fim platiti, creditati, guvernati, controlati.
Societatea te vrea obedient nu responsabil. Oamenii responsabili de actiunile lor nu au nevoie sa fie guvernati.
In acest cerc vicios numit sistem sau societate, pentru a supravietui ne-am format un mecanism/algoritm de gandire si interactiune extrem de limitat numit ego. Ego-ul subjuga mintea, subconstientul si spiritul. Ego-ul nu este ratiune, este ratiune limitata, perspectiva limitata. Intre indivizi ego-ul este cel mai comun element – mintea este diferita, amintirile diferite, spritele sunt diferite. Ego-ul, respectiv regurile dupa care gandim si interactionam sunt aproape identice la toti. Astfel in loc sa fim oameni care gandesc am ajuns sa fim oameni ganditi, programati dupa chipul si nevoile elitei globale.

Atata vreme cat vom avea o societate piramidala in care o mana de indivizi iau deciziile si au puterea indiferent de forma de manifestare comunism, capitalism, fascism, stat religios, monarhie toate duc in aceeasi directie – cumularea de resurse, putere si autoritate de catre o elita – putere pe care o vor folosi in scopuri proprii. Spunem ca istoria se repeta – normal in esenta pastram acelasi timp de organizare.

piramidal_brains

Sistemul de organizare piramidal politic si economic nu face decat sa minimizeze individul, il adoarme in ignorantza – intr-un sistem piramidal altii iau deciziile pentru tine, iar tu iei decizii pentru altii. Nimeni nu ia decizii pentru el. Lumea nu gandeste, lumea este gandita.

Toata lumea are nevoie de superiori si de subalterni.Este un sistem opresiv bazat pe putere si control.

IMPORTANT
Banii ar trebui sa fie doar un mijloc de schimb al timpului prestat in producerea unor bunuri sau a unor servicii pentru a se evita trocul. Pretul unui produs sau obiect in societatea noastra este dat exclusiv de cerere vs oferta si nicidecum de timpul investit in realizarea lui, materii prime, etc. Asta ca mecansim pe termen lung da nastere unei legi de atractie a bunurilor concentrarea banilor in mana unei elite (ban la ban trage). Se zice ca 3~6 % din populatia globului detine 90% din resursele/bunurile de pe pamant.
Acest model unidimensional nu ii este ergonomic omului, ci corporatiei in sine ca si principiu abstract, nici macar angajatilor care lucreaza pentru corporatii intrucat ei sunt oameni obisnuiti… practic s-a ajuns la o utopie in care am creeat un sistem care ne este potrivnic, noua celor multi.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page