Comunicate de presă, Ultimile Știri — septembrie 24, 2015 at 00:02

Sistemul informatic Cardul Profesional European 2 — sistem expert pentru activitatea Serviciului Public de Ocupare

by

Agentia Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca fumizeala, incepand cu luna septembrie 2015, sistemul informatic Cardul Profesional European 2. Toate cele 42 de agentii judetene pentru ocuparea fortei de munca dispun de o baza de date comuna care va eficientiza munca personalului SPO agentilor economici, furnizand servicii personalizate persoanelor in cautarea unul loc de munca.

card profesional europeanIn prezent, sistemul informatic eCard2 este utilizat de toate structurile teritoriale, in aceasta etapa lucrandu-se in paralel cu vechiul sistem, in vederea monitorizarii functionalitatilor.

Cardul Profesional European 2 asigura o baza de date unica, fiind un instrument de lucru inovativ, cu aplicabilitate unitara in cadrul tuturor structurilor Serviciului Public de Ocupare.

Totodata, prin acest sistem se realizeaza o interoperabilitate complexa cu alte baze de date ale administratiei publice, beneficiul sistemelor integrate prezentand caracter bidirectional. 0 coordonata este reprezentata de eficientizarea operationala prin obtinerea unei imagini complete asupra campului de desfasurare a activitatii, iar cealalta de reducerea costurilor prin alocare inteligenta de resurse si exploatarea acestora in comun.

Proiectul strategic Cardul Profesional European 2 — instrument inovativ de modemizare si eficientizare a activitatii SPO” este derulat de Agentia Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca in parteneriat cu SC Soft Business Union SRL si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “, Axa prioritara 4 „ Modemizarea Serviciului Public de Ocupare”, domeniul major de interventie 4.1- „intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare”.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page