People-Passion-Performance — septembrie 5, 2017 at 02:26

Sistem unic în România: Locuitorii acestui oraş vor avea pubele cu cipuri şi vor plăti cât aruncă la gunoi

by

Pubele-de-gunoi-cu-cip-1024x768

Autorităţile din Mizil, judeţul Prahova, implementează un sistem unic în România privind colectarea gunoiului menajer. Fiecare pubelă de gunoi menajer de la cele aproximativ 5.000 de gospodării va avea montat un cip, deşeurile vor fi cântărite, iar localnicii vor plăti strict cât au aruncat.

Primarul oraşului Mizil, Silviu Negraru, a declarat, corespondentului Mediafax, că în această perioadă este implementat un proiect care are drept scop stimularea selectării deşeurilor de către populaţie, scrie mediafax.ro.

 

Astfel, la fiecare gospodărie va exista câte o pubelă care va avea montat un cip. Localnicii vor plăti doar cantitatea de deşeuri menajere pe care o aruncă.

 

”Sistemul este mult mai complex. Vor fi cipurile pe pubelă, dar va exista şi câte un cititor de cip pe fiecare maşină (care colectează gunoiul – n.r.). Va fi şi un cântar. S-au montat cititoarele, cântarele, acum se introduc date în soft pentru că fiecare gospodărie va fi identificată pe calculator. Au început să monteze şi cipurile pe pubele”, a declarat Negraru.

 

Potrivit acestuia, proiectul este implementat prin firma de salubritate a Primăriei şi vor exista două pubele, una pentru deşeurile menajere, alta pentru deşeurile reciclabile.

 

Un cip a costat aproximativ 2,50 lei, iar un kilogram de deşeu menajer va costa 30 de bani.

 

”Noi aveam până acum tariful pe persoană. Adică fiecare persoană plătea 11. Pentru cele reciclabile nu percepem niciun tarif. Acestea sunt ridicate gratuit, tocmai ca să stimulăm selectarea la sursă. Sper ca într-o săptămână totul să fie gata”, a spus primarul din Mizil.

 Sursa: Money.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page