Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 22, 2013 at 19:29

Sinteza intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

by

LOGO ISU

Buletin informativ privind sinteza intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada  21.05.2013 – 22.05.2013

SMURDIntervenţii SMURD

Un echipaj de paramedici SMURD din cadrul Detaşamentului  de pompieri Olteniţa a fost solicitat să intervină pe strada Digului, pentru a acorda primul ajutor unui copil în vârstă de 11 ani, care prezenta suspiciune de fractură la nivelul braţului în urma unei căderi de la înălţime

În data de 21.05.2013, ora 16.06, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza municipiului, pe strada Digului, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Cătălin T., în vârstă de 11 ani. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, băiatul era conştient şi prezenta suspiciune de fractură la nivelului membrului superior stâng, în zona cotului. Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au acordat primul ajutor copilului, i-au imobilizat membrul accidentat, i-au aplicat atelă vacuum la nivelul braţului stâng, i-au administrat oxigen, după care acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul din municipiul Olteniţa.

Un copil în vârstă 5 ani din localitatea Dor Mărunt, care prezenta o plagă de circa 3,5  centimetri la nivelul capului, în zona parietală dreapta, în urma unei căderi de la mică înălţime, a necesitat intervenţia rapidă a paramedicilor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară.

În data de 21.05.2013, ora 17.25, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Dor Mărunt, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin (copil), Ştefan P., în vârstă de 5 ani. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, copilul era conştient şi prezenta o plagă deschisă de aproximativ 3,5  centimetri la nivelul capului, în regiunea parietală dreaptă. Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au acordat primul ajutor băieţelului, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, i-au administrat oxigen, după care l-au transportat de urgenţă la spitalul din oraşul Lehliu Gară.

Un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu a intervenit în localitatea Nucetu, comuna Lupşanu, pentru acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, în vârstă de 17 ani, care prezenta o plagă deschisă de aproximativ 5  centimetri la nivelul membrului inferior drept

În data de 21.05.2013, ora 19.10, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină în localitatea Nucetu, comuna Lupşanu,  pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Viorel D., în vârstă de 17 ani. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, tânărul era conştient şi prezenta o plagă tăiată de aproximativ 5 centimetri la nivelul membrului inferior drept. Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au acordat primul ajutor persoanei, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, după care aceasta a fost transportată la spital.

O femeie În vârstă de 85 de ani din localitatea Ceacu, comuna Cuza Vodă, care a suferit traumatisme la nivelul capului în urma unei agresiuni fizice, a fost preluată de paramedicii SMURD şi transportată de4 urgenţă la spitalul din Călăraşi.

În data de 22.05.2013, ora 02.12, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Ceacu, comuna Cuza Vodă, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex feminin, Ioana G., în vârstă de 85 de ani, victima unei9 agresiuni fizice. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conştientă şi prezenta  insuficienţă respiratorie, excoriaţii faciale, o plagă de aproximativ 2,5  centimetri la nivelul arcadei drepte şi contuzie la nivelul ochiului drept. Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au acordat primul ajutor bătrânei, i-au aplicat pansament compresiv, i-au administrat oxigen, după care aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din municipiul Călăraşi.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page