Comunicate de presă, Ultimile Știri — septembrie 25, 2013 at 13:39

Sinteza intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 23.09.2013 – 24.09.2013

by

ardere miristeIntervenţie la incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Căscioarele

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au intervenit pe raza localităţii Căscioarele, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifesta cu flacără şi fum dens la nivelul unei suprafeţe de 10  hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea

În data de 23.09.2013, ora 14.40, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Căscioarele, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit la nivelul unui teren viran, proprietate aparţinând domeniului public al localităţii. La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi fum dens, la nivelul vegetaţiei uscate pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, arderea extinzându-se cu repeziciune din cauza vântului puternic.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetaţiei uscate.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri  Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 10 minute.

În urma incendiului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 10  hectare, neînregistrându-se  pagube materiale.

proiectil descoperit stefan voda12Intervenţie pirotehnică în localitatea Ştefan Vodă

Un cetăţean din localitatea Ştefan Vodă  a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 75 milimetri( muniţie rămasă neexplodată ), în timp ce ara pe câmp

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt la faţa locului şi a înlăturat pericolul

În data de 23.09.2013, ora 18.25, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să se deplaseze în localitatea Ştefan Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibrul 75 milimetri.

Respectivul proiectil exploziv de calibrul 75 de milimetri a fost descoperit pe un teren agricol care aparţine domeniului public al localităţii, de către un cetăţean care efectua lucrări agricole mecanizate (arătură).

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului  pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :

   Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

  De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite;

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page