Evenimente, Ultimile Știri — iulie 25, 2013 at 14:39

Sinteza intervenţiilor I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 22.07.2013 – 24.07.2013

by

LOGO-ISUAMBULANTA SMURD 1

În perioada 22.07.2013 – 24.07.2013, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă:

 

2 persoane salvate dintr-un incendiu

În data de 22.07.2013, ora 22.05, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină în municipiul Călăraşi pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul 1 al blocului F2 de pe strada Luceafărului. Astfel, la sosirea pompierilor militari apartamentul şi casa scării erau inundate cu fum dens, în interiorul locuinţei aflându-se proprietara, Gina N., în vârstă de 44 de ani şi fiul acesteia, Andrei, în vârstă de 7 ani, care dormeau. Pompierii au intervenit pentru evacuarea celor două persoane, acestea fiind imediat preluate de echipajul SMURD pentru îngrijiri medicale. Pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului izbucnit după ce proprietara a uitat pe aragaz o cratiţă cu cartofi şi unsoare.

Incendiu produs în urma unui scurtcircuit electric

În data de 23.07.2013, ora 18.15, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu-Gară au intervenit pe raza localităţii pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă aparţinând Adrianei M., situată pe strada DN3. La sosirea pompierilor militari incendiu se manifesta în holul locuinţei, unde ardeau materiale textile şi grinzi din lemn. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au lichidat incendiul, salvând bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei. După primele cercetări efectuate la locul intervenţiei, se pare că incendiul a izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit electric produs la nivelul instalaţiei electrice de iluminat defecte. În incendiu au ars aprox. 2 mp. din peretele interior construit din placaj şi grinzi din lemn şi aproximativ 10 kg. de materiale textile. Pagubele produse de incendiu au fost evaluate la valoarea de aproximativ 100 lei.

Intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă

În data de 23.07.2013, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei Dragalina şi un echipaj al S.A.J. Călăraşi au intervenit pe Autostrada Soarelui (A2), km. 84, în urma producerii unui accident rutier între două autoturisme din care au rezultat trei victime. La sosirea echipajelor de intervenţie la locul accidentului, Floarea O., în vârstă de 23 de ani acuza dureri la nivelul şoldului stâng şi la nivelul genunchiului drept, fiind preluată de echipajul SMURD pentru acordarea primului ajutor medical şi transportată la spital, Karina L., în vârstă de trei ani, prezenta escoriaţii la nivelul şoldului stâng, fapt pentru care i s-a acordat primul ajutor însă, ulterior, mama acesteia a refuzat transportul fetiţei la spital,  iar Andreea I., în vârstă de 15 ani, prezenta traumatism craniocerebral minor, contuzie la nivelul ochiului stâng, cefalee, ameţeli şi dureri la nivelul membrului superior stâng, aceasta fiind preluată de un echipaj al SAJ Călăraşi pentru acordarea de îngrijiri medicale şi transportată la spital.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Cpt. Ionescu Mihai 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page