Evenimente, Ultimile Știri — iunie 18, 2013 at 08:30

Sinteza intervenţiilor I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 14.06.2013 – 17.06.2013

by

LOGO-ISU

         isu calarasiÎn perioada 14.06.2013 – 17.06.2013, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor a 47 de situaţii de urgenţă produse în zona de competenţă:

Intervenţie la incendiu

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat  pe strada I. L. Caragiale, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu violenţă la nivelul unui tractor înmatriculat în Călăraşi

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător din instalaţia vehiculului

Pompierii au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 3.000 de lei

În data de 15.06.2013, ora 13.35, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acţioneze pe raza localităţii, pe strada I.L. Caragiale, nr. 1, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui mijloc de transport (tractor), înmatriculat în Călăraşi, proprietate private, care aparţinea unei societăţi comerciale.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta la nivelul cabinei tractorului, cât şi la nivelul compartimentului motor, existând pericolul propagării arderii şi la autovehicule şi utilajele din imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 10 minute.

În urma incendiului a ars respectivul mijloc de transport în proporţie de 40 %, (elemente din interiorul cabinei tractorului şi piese din componenţa motorului). Valoarea pagubelor a fost estimată la valoarea de aproximativ 3.000 de lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze, printr-o intervenţie promptă şi eficientă, bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la celelalte vehicule şi utilaje aflate în imediata apropiere.

 

Intervenţie pentru căutarea unei persoane înecate

Un echipaj profesionist de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat să intervină, cu o barcă pneumatică, pentru căutarea unei persoane de sex masculin, care s-a înecat în râul Argeş

În data de 16.06.2013, ora 18.37, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe râul Argeş, pentru căutarea unei persoane de sex masculin în vârstă de 33 de ani, despre care se presupunea că s-ar fi înecat.

Operaţiunile de căutare – salvare a persoanei s-au desfăşurat timp de aproximativ 3 ore, însă fără niciun rezultat.

În jurul orei 21.30 s-au oprit căutările, fiind reluate pe parcursul zilei de astăzi, la primele ore ale dimineţii.

La ora 11.16, echipajul de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au găsit persoana înecată pe Argeş, în dreptul podului care traversează râul.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care tânărul şi-a pierdut viaţa.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page