Evenimente, Ultimile Știri — iulie 8, 2013 at 14:50

Sinteza intervenţiilor I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 05.07.2013 – 08.07.2013

by

IMG048În perioada 05.07.2013 – 08.07.2013, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă:

Intervenţii SMURD

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din localitatea Ulmeni, care a suferit  traumatisme la nivelul membrelor în urma unei căderi de la înălţime, a necesitat intervenţia rapidă a paramedicilor SMURD din Olteniţa

În data de 06.07.2013, ora 17.13, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Ulmeni, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Ionel V., în vârstă de 42 de ani, care a suferit traumatisme la nivelul membrelor inferioare şi superioare în urma unei căderi de la înălţime. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era într-o stare de conştienţă alterată şi prezenta plăgi tăiate la nivelul membrelor inferioare şi superioare. Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au acordat primul ajutor persoanei, i-au toaletat plăgile şi i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targă şi i-au administrat oxigen, i-au aplicat guler cervical, după care au transportat-o de urgenţă la spitalul din municipiul Olteniţa.

 

Paramedicii SMURD din Dragalina au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Constantin Brâncoveanu, pentru acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 33 de ani, care a suferit traumatisme severe în urma unui grav  accident rutier

În data de 07.06.2013, ora 00.48, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Constantin Brâncoveanu,  pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin,

Dorel  M., în vârstă de 33 de ani, care a suferit  traumatisme severe în urma unui grav accident rutier. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, tânărul era întins lângă un autoturism Daewoo Espero (înmatriculat în Călăraşi), se afla în stop cardio respirator şi prezenta midriază bilaterală. Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au iniţiat manevre de resuscitare, acestea fiind continuate în cooperare cu un echipaj al S.A.J. Călăraşi venit în sprijin. În ciuda eforturilor echipajelor de salvare de a-i reda viaţa tânărului, manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul persoanei după aproximativ 50 de minute. 

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a suferit un  traumatism cranio cerebral şi o plagă de circa 20 de cm la nivel occipital, după ce a fost lovit de copac rupt de furtună, a necesitat intervenţia rapidă a  paramedicilor SMURD, care i-au acordat primul ajutor şi l-au transportat de urgenţă la spital 

În data de 07.07.2013, ora 18.01, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe DN 3A, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Ion M., în vârstă de 44 de ani, care a suferit un traumatism la nivelul capului, după ce o parte din copacul sub care se adăpostea pe timpul furtunii, s-a rupt şi a căzut pe el. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul se afla într-o stare de conştienţă alterată şi prezenta ameţeli, dar şi un traumatism cranio cerebral în regiunea occipitală. Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au acordat primul ajutor persoanei, i-au administrat oxigen şi au imobilizat-o pe targa lopată. La scurt timp a venit în sprijin şi o ambulanţă a S.A.J. Călăraşi, echipajul acesteia administrând tratament intravenos persoanei, după care aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din municipiul Călăraşi.

Intervenţie pentru descarcerarea unei persoane care a rămas blocată în lift

Un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a acţionat pe raza localităţii, în blocul Flora, pentru deblocarea unui lift rămas între etaje, în care se afla o tânără în vârstă de 28 de ani

În data de 06.06.2013, ora 22.43, un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii, pe strada 1 Decembrie 1918, la blocul Flora (din centrul oraşului), pentru deblocarea uşii unui lift, în care se afla o tânără, Alexandrina C., în vârstă de 28 de ani. Pompierii militari au acţionat rapid, şi în aproximativ 20 de minute, folosindu-se de echipamentele din dotare (cilindru şi depărtător hidraulic), au reuşit să extragă persoana din lift. Tânără era conştientă şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale

Intervenţie pentru căutarea unei persoane înecate

Un echipaj profesionist de căutare – salvare din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină, cu o barcă pneumatică, pentru căutarea unui tânăr în vârstă de 29 de ani, care s-a înecat într-o baltă din localitatea Săruleşti (crescătorie de peşte)

În data de 06.07.2013, ora 11.49, pompierii militari din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Săruleşti, la o baltă de agrement (crescătorie de peşte), pentru căutarea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 29 de ani, Ionuţ O., care se  înecase.

Pompierii militari au intervenit în acest caz cu un autocamion, o barca pneumatică de salvare, o cange şi un rac cu cordiţă.

Operaţiunile de căutare – salvare a persoanei înecate s-au desfăşurat timp de aproximativ o oră şi 30 de minute, echipajul de pompieri găsind trupul neînsufleţit al persoanei înecate (cu rigiditate cadaverică), pe care au l-au scos pe mal şi l-au predat unui echipaj de poliţie.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care tânărul în vârstă de 29 de ani şi-a pierdut viaţa.

[wzslider autoplay=”true”]

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page