Evenimente, Ultimile Știri — iunie 15, 2017 at 20:32

Simpozionul Internațional ”Orizonturi Didactice”- la cea de-a XVI-a ediție

by

 

IMG_2694

Casa Corpului Didactic și Inspectoratul Școlar Județean Călărași a desfășurat sâmbătă, 10 iunie 2017, la Liceul Danubius, a XVI-a ediție a Simpozionului Internațional ”Orizonturi Didactice”, o manifestare de tradiție  adresată cadrelor didactice care au astfel prilejul, an de an, să realizeze un schimb de experiență pe diferite teme de interes în educație.

IMG_0269

Anul acesta tema dezbaterii a fost ”Turismul la granița dintre cultură, artă, civilizație, tradiție și dezvoltare durabilă a societății”, lansându-se  și volumul cu același titlu,  în contextul în care ONU a aprobat desemnarea anului 2017 ca ”An Internațional de Turism Durabil pentru Dezvoltare”. Peste 150 de cadre didactice din județul Călărași și din județele Brăila, Olt, Caraș Severin, Ialomița, Botoșani, Argeș, Tulcea, Gorj, Ilfov, dar și din străinătate (Spania, Italia, Belgia) au participat cu lucrări, manifestând interes pentru tema aceasta.

IMG_0285

Deschiderea lucrărilor simpozionului a fost făcută de către doamna Director a Casei Corpului Didactic, profesor Camelia Croitoru, iar celor peste 60 de participanți le-a fost adresat un  cuvânt de salut din partea Primarului municipiului Călărași, domnul Daniel Ștefan Drăgulin, a domnului Inspector Școlar General, profesor doctor,  Constantin Tudor și doamna Inspector Școlar General Adjunct, profesor Steluța Caraion.

Întâlnirea a fost benefică, întrucât toți cei implicați au împărtășit valori și concepte fundamentale din propria cultură, dar  și din cea europeană.

”Ne pregătim pentru ca anul viitor să implicăm și beneficiari primari ai educației, elevi de liceu,  prin introducerea unei noi secțiuni, ”elevi – liceu”, în cadrul acestui simpozion”, a declarat doamna profesor Camelia Croitoru , Director al Casei Corpului Didactic Călărași .

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

error: Content is protected !!