Cultură şi Educaţie, Educaţie — martie 26, 2014 at 15:12

Simpozionul ,,Apa-lichidul miraculos’’

by

In data de 21.03.2014  incepand cu ora 11 ,la Scoala ,,Mircea Voda’’ din Calarasi s-a desfasurat Simpozionul cu tema ,,Apa-lichidul miraculos’’, o tema educationala esentiala pentru o dezvoltare durabila.Activitatea se inscrie in proiectul de educatie ecologica Ecoprovocarea. Organizatorii evenimentului au fost:Prof.Sarbu Nicoleta, Manolache Ionela, Spiroiu Misu si elevii ecoambasadori iar printre invitati s-au numarat: Cojocaru Lucia (Viitor Plus), Ivan Mariana (Agentia de Protectie a Mediului, Calarasi), Mirela Mihalcea (Tenaris Silcotub), director prof.Filip Nicolae.

simpozion3Scopul activitatii a fost acela de atragere  a atentiei asupra faptului ca resursele de apa ale globului  sunt limitate,repartizate inegal si disputate intens. La începutul secolului XXI, criza legată de apele lumii se agravează tot mai mult, fiind practic trecută cu vederea de opinia publică. Creşterea continuă a populaţiei globului, efectele schimbărilor climatice precum şi folosirea fără nici un simţ al răspunderii a acestei resurse a condus la o răspândire masivă a fenomenului de insuficienţă a apei în multe regiuni ale lumii. A sosit momentul să ne confruntăm cu această problematică, cu motivele şi consecinţele ei şi să identificăm mijloacele potrivite pentru o acţiune comună.Grupul tinta a fost reprezentat de elevii Scolii Gimnaziale,,Mircea Voda’’, familiile acestora, cadre didactice, si comunitatea locala. Obiectivele urmarite au fost:sensibilizarea elevilor cu privire la irosirea apei potabile si transmiterea de mesaje care sa  sprijne reducerea  consumul de apa.

simpozion2Cunoscand faptul ca oamenii, animalele şi plantele sunt dependente de circuitul natural al apei si ca acesta a devenit în ultima perioadă tot mai dezechilibrat – fapt datorat creşterii constante a populaţiei, a consumului tot mai ridicat al rezervelor de apă dulce, poluării tot mai ridicate a acestora precum şi încălzirii climatice globale elevii claselor  a a VI a A,a VI-a B si a VII a A au realizat prezentari power point, compuneri, poezii, desene tematice, mascote din materiale reciclabile iar elevii clasei a V a B au pregatit o sceneta cu titlul ,,Aventura circuitului apei in natura’’ Organizatorii le-au mai propus acestora si un concurs tematic: ,,Intrebari si raspunsuri despre apa’’.

Simpozion1La finalul activitatii au completat un chestionar cu titlul,,Esti un prieten al apei?’’ la care elevii au raspuns foarte bucurosi.

SimpozionFelicitari domnilor profesori si copiilor care s-au exprimat liber si au realizat aceasta activitate extraordinara!                         

Colectivul de la Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă” Călăraşi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page