Editoriale, People-Passion-Performance — iunie 15, 2013 at 13:12

Simion Ioana… obrazul unei case printre flori

by

Oare s-a ruralizat fericirea!… Cred că da și vă invit să vedeți cum arată obrazul unei case printre flori la Cuza-Vodă. Așa putem aduce argumente pentru traiul frumos la țară, unde liniștea se întâlnește cu un zâmbet larg când vezi o casă ca a mătușei Ioana Simion.

113

Realizezi că viața la țară ar câștiga oricând competiția cu orașul sau poate chiar a câștigat-o!

Simion Ioana iubește florile și frumosul, și-a dedicat viața florilor, vorbește cu soarele și ploaia. Am remarcat casa și grădinile ei din curte și din fața curții, din  mașină, gândind-mă la  mișcarea despre români și românism . Și am zis ce frumos exemplu de iubire pentru oameni, pentru români, pentru concetățeni: să muncești cu bucurie pentru frumos şi să-l dăruieşti oamenilor. Nu am cunoscut-o pe Simion Ioana personal,  i-am cunoscut fața care o arată lumii și iubirea care prin truda sa ia înfățișarea frumosului , a florilor, a culorilor a bucuriei.

Casa și grădinile Ioanei Simion de la Cuza –Vodă este un exemplu dat cu firesc și modestie unei lumi care a uitat să mai iubească frumosul. Nu știu care sunt rațiunile pentru care  mătușa Ioana muncește cu atât har la grădinile din fața curții. Poate este un imbold lăuntric, poate este refelexul une educații care vine din autenticul unei vieții așezate la sat, poate vrea să-si bucure copii și nepoții…orice ar fi, mătușa Ioana  după părerea mea este un om adevărat, o persoană remarcabilă demnă de admirație și prețuire…

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page