Familie, Lifestyle — aprilie 3, 2014 at 20:15

Şi tu bei apa de la robinet zilnic?

by

Ai vazut si tu reclamele la apa imbuteliata si de ce specialistii o recomanda in defavoarea celei de la robinet. Rugina, plumbul clorul sunt doar cateva dintre pericolele ascunse in apa de la robinet. Chiar daca ele sunt in limitele acceptabile, consumul zilnic face ca pericolul pentru sanatate sa creasca.

apa-robinetAutoritatile apeleaza la clorinare pentru a purifica apa si pentru a impiedica transmiterea multor boli pe care le puteam lua prin apa. Clorul este un gaz care se evapora, dar, daca atunci cand dai drumul la robinet, mai simti un iz oarecare, mai bine pune apa intr-un vas larg pentru a o lasa sa respire. Prea mult clor in organism favorizeaza aparitia cancerului. Daca te stii cu predispozitie pentru aceasta boala, evita din start apa potabila clorinata.

Chiar daca incerci sa mergi la statia de epurare, acolo vei gasi totul in regula. Insa, pana ajunge la tine, apa trebuie sa treaca prin kilometri intregi de instalatie veche, de tevi de plumb. Copiii in special sunt sensibili la intoxicarea cu plumb care le poate da problemele de invatare si deficit de atentie. Ca adult, daca ai plumb in organism, afectezi transportul de oxigen prin sange.

Capacitatea celulelor de a asimila oxigen este afectata si de nitritii din apa potabila de la robinet. Oricum insa inghiti nitriti fara sa vrem din cauza industriei alimentare, a fructelor si legumelor tratate.

Pe langa cele amintite, trebuie sa iei in calcul si calcarul. Da, chiar acelea despre care se vorbeste in reclamele cu masini de spalat stricate. Numai ca noi nu putem ingurgita produsele minuneprezentate acolo. Pentru noi solutia poarta numele de filtre de apa.

Pentru copii, apa poate fi folosita abia dupa ce este lasata 24 de ore la decantat si apoi fiarta si racita.

Sursa: suntfericita.manager.ro

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page