Familie, Lifestyle — mai 8, 2014 at 20:28

Sfaturi pentru femeile măritate

by

Ghidul soției “perfecte”

Iată câteva sfaturi pentru femeile măritate. Iar dacă primele datau din 1938, acestea datează din 1955, an în care au fost publicate în revista Housekeeping Monthly. Pentru că, să recunoaștem: 17 ani sunt suficienți pentru a face pasul de la o femeie singură la o gospodină desăvărșită. Așadar:

sfaturi femeiAdună toate manualele şcolare, jucăriile, hârtiile etc şi apoi curăță praful de pe mese.

În timpul lunilor reci ale anului ar trebui să pregătești şi să aprinzi focul, pentru ca el să se poată încălzi. Soțul tău va simti că a ajuns într-un paradis de odihnă şi ordine şi te va face și pe tine să te simți mai bine. Iar după toate acestea să îi oferi de mâncat și de băut pentru ca el să se simtă cât mai bine, îți va oferi o imensă satisfacție personală.

Pregătește copiii. Ia-ți câteva minute pentru a-i spăla pe mâini și pe față (daca sunt mici), piaptănă-i şi, dacă este necesar, schimbă-le hainele. Copiii sunt mici comori, iar el şi-ar dori să-i vadă jucându-și rolul. Micșorează toate zgomotele. În momentul în care el ajunge acasă, elimina toate zgomotele provenite de la maşina de spălat, uscătorul de haine sau aspirator. Încearcă să încurajezi copiii să facă linişte.

Fii fericită când îl vezi.

Întâmpină-l cu un zâmbet cald și arată-i că îți dorești sincer să îl mulțumești.

Ascultă-l. Poți avea o duzină de lucruri importante să îi spui, dar în momentul sosirii sale nu este timpul potrivit. Lasă-l pe el să vorbească mai întâi – și amintește-ți: subiectele sale de conversație sunt mult mai importante decât ale tale.

Asigură-te că va fi seara lui. Niciodată nu te plânge dacă vine târziu acasă sau iese fără tine în oraș să cineze sau să se distreze. În schimb încearcă să înţelegi lumea lui plină de constrângeri și presiuni şi nevoia sa foarte reală de a fi acasă şi de a se relaxa.

Scopul tău: încercă să te asiguri că ai făcut din casa ta un loc plin de pace, ordine şi linişte, în care soțul tău se poate reface trupește şi spiritual.

Nu-l asalta cu plângeri şi probleme.

Nu te plânge dacă ajunge acasă prea târziu pentru cină sau chiar dacă rămâne în oraș toată noaptea. Consideră acest lucru drept o problemă minoră în comparaţie cu ceea ce el a trebuit să suporte în acea zi.

Fă-l să se simtă confortabil. Determină-l să se așeze pe un scaun confortabil sau să se întindă în dormitor. Pregătește o băutură rece sau caldă pentru el.

Aranjează-i perna şi oferă-te să îi scoți pantofii. Vorbește-i cu voce joasă, liniştitoare şi plăcută.

Nu-i pune întrebări cu privire la acţiunile sale și nu-i pune la îndoială judecata sau integritatea. Amintește-ți că el este stăpânul casei și, ca atare, își va exercita întotdeauna voinţa, cu corectitudine şi sinceritate. Nu ai niciun drept să-l chestionezi.

O soție bună își cunoaște întotdeauna locul.

sfaturiSursa:webcultura.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.