Comunicate de presă — iunie 14, 2018 at 17:16

Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași a inițiat “CAMPANIA GRATUITA DE STERILIZARE SI MICROCIPARE A CAINILOR DE RASA COMUNA CU STAPAN”

by

In luna mai 2018, personalul SERVICIULUI PUBLIC PENTRU GESTIONAREA CAINILOR FARA STAPAN CALARASI din cadrul PRIMARIEI CALARASI, a initiat o actiune de informare si responsabilizare a cetațenilor din municipiul Calarasi, ce locuiesc in cartierele Mircea Voda si Ceremac, in special cei ce locuiesc la case si detin canine, despre “CAMPANIA GRATUITA DE STERILIZARE SI MICROCIPARE A CAINILOR DE RASA COMUNA CU STAPAN”, sustinuta de Primaria Calarasi, in perioada aprilie-decembrie 2018.

Scopul acestei campanii este evitarea inmultirii necontrolate a caninelor, care ulterior sunt lasate libere pe domeniul public, agresand cetatenii. In cadrul acestei actiuni, au fost distribuite 560 flyere si sau purtat discutii directe cu cetatenii explicandu-le beneficiile sterilizarii si microciparii.

De asemenea au fost efectuate 8 actiuni, in parcurile din municipiu, de responsabilizare a detinatorilor de canine ce frecventeaza zona, privind comportamentul si obligatiile acestora in locurile expuse publicului, ocazie cu care au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 2700 lei si 15 “avertismente scrise”, pentru nerespectare prevederilor H.C.L. 166/2017.

Totodata, au fost rezolvate 29 de sesizari, primite prin intermediul postului telefonic de dispecerat 0371069701, functional 24/24, privind prezenta a mai multor canine lasate libere pe domeniul public ce agresau cetatenii.

Au fost capturati de echipajele de captura un numar de 92 de canine si predate clinicii veterinare din cadrul ADAPOSTULUI DE ANIMALE.

In aceasta perioada au fast adoptate 21 de canine din care 10 in Anglia si Olanda. Au fost depuse 100 intentii de adoptie de trei O.N.G.- uri (OAKWOOD DOG RESCUE, HOPE-ANGLIA si DOGS AELOPTEONS NEDERLAND – OLANDA), cu scopul adoptrii caninelor de cetateni din state membre U.E.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page