De pe la noi, Editoriale — noiembrie 2, 2017 at 19:02

Servicii de bază pentru pacienții din Călărași și condiție obligatorie pentru păstrarea acreditării spitalului județean  lipsesc din preocupările conducerii spitalului județean. De ce Valentin Emanoil și Năsturică Adela!!!???

by

macheta

Până își rezolvă  Vasile Iliuță problemele bahice, în justiție, opinia publică a uitat de problemele de fond ale Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Mi se pare mult mai grav faptul că sănătatea miilor de cetățeni este pusă în pericol de o iresponsabilitate mult mai gravă decât aceea de a te urca beat la volan. Când te urci beat la volan pui în pericol viața ta și a câtorva  eventual nefericiți ai sorții care îți ies în cale, dar când ai responsabilitatea unui Spital Județean de Urgență și nu asiguri servicii de bază este de-a dreptul criminal.

Sub conducerea înțeleaptă a acoliților săi (acolițiii lui  iliuță),  Valentin Emanoil – director general  și Năsturică Adela – director  medical, nu există posibiltatea ca investigații esențiale să se facă la Călărași : Asigurarea  serviciilor de ecocardiografie, ecografie Doppler vascular, Holter tensiune arterială, Holter EKG, endoscopie digestivă superioară, colonoscopie, servicii de bază pentru pacienții din Călărași și condiție obligatorie pentru păstrarea acreditării spitalului lipsesc din preocupările conducerii spitalului județean. Valentin Emanoil și Năsturică Adela numiți și menținuți în funcție de Vasile Iliuță, în ciuda menținerii lipsurilor și neregulilor din spital.

Medicii emit bilete de trimitere pentru aceste investigații, formulare tipizate CNAS pentru efectuarea de investigații, însă pacienții nu au posibilitatea în Călărași de a efectua aceste investigații. Întrebare pentru Vasile Iliuță președintele consiliului județean și Marius Dulce Președinte –Director General la CAS Călărași: De  ce emit medicii călărășeni bilete de trimitere pentru aceste investigații, formulare tipizate CNAS, dacă în Călărași nu se pot efectua?  Medicul Iosef Emil Octavian a sesizat de nenumărate ori aceste probleme.

Deși  cheltuielile pentru asigurarea acestor servicii  ar fi minime, asigurarea lor trenează nejustificat de ani de zile. Medicii din  Spitalul Județean de Urgență Călărași  spun că ar fi vorba de alte interese decât cele legitime.

Așa e!!!??? Întrebăm.

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page