Politica, Politica naţională — februarie 13, 2018 at 13:31

Senatorul PNL, Răducu Filipescu: “PSD nu a relizat nici măcar 5% din promisiunile făcute”

by

În ultima conferință de presă, senatorul PNL, Răducu Filipescu a prezentat , Cartea neagră a guvernării PSD, în anul 2017, o analiză a politicilor publice ale guvernării PSD-ALDE în anul trecut. Din documentul cu peste 200 de pagini de analize comparative, cu prezentarea promisiunilor și (ne)realizărilor PSD, reiese că din cele 814 măsuri prevăzute în programul de guvernare al PSD au fost realizate doar 30 dintre ele, asta însemânt un raport de 3,68% promisiuni realizate. Guvernele lui Liviu Dragnea au contabilizat 85,5% de promisiuni neonorate, aproape 11% fiind doar parțial realizate.

Dacă luăm, de exemplu, domeniul Fondurilor Europene, documentul de analiză al PNL relevă că pentru anul 2017, în bugetul României a fost prevăzută suma de 5.1 miliarde euro din fonduri nerambursabile. Numai că datele statistice ale Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene arată că în anul 2017 s-au atras doar 1.9 miliarde de euro.

Ruina guvernării PSD este relevată de datele analizate din domeniul Sănătății. România se află pe ultimul loc în UE în privința numărului de medici, cu doar 2,7 medici / 1000 de locuitori. În spitalele din Capitală sunt o grămadă de probleme, dar situația este și mai dramtică în orașele mici unde  lipsa specialiștilor este mai mult decât acută. Analizând Planul de guvernare al PSD, reiese că în domeniul Sănătății s-au contabilizat 26 de promisiuni neîndeplinite, 11 promisiuni parțial îndeplinite și doar o promisiune îndeplinită.

Senatorul liberal Răducu Filipescu a precizat că va face, săptămânal, o prezentare detaliată a domeniilor în care PSD a promis o serie de măsuri, dar nu a realizat nici măcar 5% dintre acestea.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page