Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Comunicate de presă, Ultimile Știri — October 22, 2018 at 22:01

Senatorul Filipescu vrea o lege prin care cei cu pensii mari să nu poată fi și angajați la stat

by

Senatorul PNL, de Călărași, Răducu Filipescu, consideră că nu este normal ca pensionarii  cu pensii mari să poată încasa, în același timp, și salarii din sistemul de stat. În acest sens, parlamentarul liberal vrea să inițieze un proiect de lege care să reglementeze acest aspect:

“Alături de colegii mei, doresc să promovez o inițiativă legislativă prin care cei care au pensie de peste 4000 sau 4500 de lei să nu mai poată ocupa posturi retribuite în unitățile de stat. Cine vrea să muncească nu are decât să se ducă în sistemul privat.

Să ai 9000 de lei pensie și să te duci și la serviciu la stat, de unde să mai iei 10.000 de lei salariu, în timp ce tinerii noștri bine pregătiți pleacă în Spania, Italia, Anglia… nu mi se pare corect.”

Senatorul Răducu Filipescu vrea, în schimb, ca pensionarii cu pensii mai mici să poată avea posibilitatea să lucreze în unitățile de stat: “Snt oameni care nu se ajung cu pensii de 2000 – 2500 lei. De acord, au dreptul să mucească. Dar vom pune o limită de 4000 lei, să zicem, sau 4500… Cine are pensie peste această valoare să nu mai poată lucra într-o instituție de stat.”

Candidatul la Primărie, stabilit prin sondaj

Senatorul liberal Răducu Filipescu a vorbit și despre stabilirea candidaților pentru funcțiile de primar în municipiile reședință de județ: “Primarii care sunt pe funcții în municipiile reședință de județ, dacă sunt bine situați în sondaje, vor candida obligatoriu. Dacă apare un sondaj în care un alt liberal stă mai bine decât primarul în funcție, atunci se pune în discuție desemnarea unui alt candidat.”

Pe de altă parte, Filipescu crede că liberalii care ocupă funcții alese, în administrația publică locală ori Parlament, nu ar trebui să poate candida la alegerile europarlamentare.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.