Fashion - Tendinţe, Lifestyle — aprilie 18, 2015 at 10:16

Semnificaţia culorilor îmbrăcăminţii

by

„Spune-mi cum te îmbraci ca să-ţi spun cine eşti” ar putea suna întors puţin pe la capete un dicton care se poate adapta, practic, la mai toate verbele de acţiune care ţin de om.

Pentru mulţi, îmbrăcămintea nu reprezintă doar un accesoriu.

Pentru cei cu capacitate de opţiune, este şi o modalitate de expresie a propriei personalităţi.

4

Să le luăm pe rând semnificaţia celor mai importante culori.

Negrul este considerat regele încoronat al modei. Emană putere şi stabilitate. Este ales (în afara momentelor cu caracter social care cer obligatoriu ţinută sobră) de cei care îşi doresc să apară în ochii semenilor ca persoane puternice greu de influenţat. Negrul trădează însă şi o oarecare lipsă de receptivitate şi uneori un conservatorism peste limite.

Roşul este adoptat de cei care vor să transmită energie, vigoare şi dinamism. Este culoarea impregnată cu doza cea mai mare de erotism, fiind asociată încă din vechime cu jocurile lubrice, dar şi cu puterea. Un bărbat îmbrăcat în roşu sau cu elemente de vestimentaţie de această culoare va fi, inconştient, mult mai atractiv pentru femei decât un bărbat îmbrăcat în culori terne.

Verdele este una dintre culorile preferate ale celor care vor să transmită optimism şi încredere. Se spune că geniile se îmbracă în verde. Transmite şi o capacitate mare de comunicare şi o intenţie de socializare.

Galbenul  comunică agilitate în gâdire şi capacitate foarte bună de adaptare la situaţii.

Maroul îl asociază pe cel care îl poartă cu încrederea, statornicia şi seriozitatea. Este una dintre cele mai dificile culori, fiind destul de greu de armonizat. În combinaţie cu negru transmite putere şi sobrietate, fiind una dintre cele mai rafinate combinaţii.

sursa revistademoda.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page