Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — octombrie 22, 2014 at 20:56

Semnele civilizaţiei la Independenţa. Lică Voicu un tânăr edil, harnic şi responsabil

by

IMG_5297

Am  fost azi la Bucureşti.  La întoarcere m-am  oprit în comuna natală, Independenţa..L-am găsit la  primărie pe Lică Voicu, primarul comunei. Suntem consăteni şi bineînţeles, printre altele, am discutat şi despre comuna Independenţa.

Autogospodărirea şi  resursele proprii  o soluţie pentru acestă periopadă de constrângeri bugetare.

Lică Voicu a  spus că scolile, bisericile,  dispensarele medicale au asigurate toate condiţiile pentru întâmpinarea iernii, toate obiectivele publice sunt pregătite pentu iarnă. Administraţia locală, Agrozootehnica şi consiliul judeţean au contribuit  la asigurarea pregătirii pentru iarnă a comunei.IMG_5304

Cu resurse proprii şi în regie proprie cu oameni din comună am demarat constrirea unei magazii şi garaj pentru şcoală şi grădiniţă. Este o soluţie mai ieftină şi o nevoie reală, şi o ambiţie pentru a satisfice o nevoie pentru  şcolile şi grădiniţele din IndependenţaIMG_5310

Agenţii economici  şi cetăţenii sprijină eforturile administraţiei.

Prin eforturile administraţiei, al agenţilor economici şi al cetăţenilor s-a reabilitat acoperişul bisericii  din Independenţa, a fost montată centrala tehnică şi au fost făcute finisaje. Şi la şcoala Potcova am montat centrală termică. O contribuţie importantă a avut-o parteneriatul Agrozootehnica, Cargil și cu administraţia locală, a mai spus Voicu.

Prioritea investiţiilor din resurse proprii au constituit-o pietruirea străzilor din satele Vişinii şi Potcoava.

Externalizarea servicilor de pază şi monitorizarea cu camera video a  obiectivelor de interes public şcoli, biserici, magazine, primaria, intersecţiile principale.

Parc în satul Vişinii cu resurse finaciare şi umane ale comunei

Autogospodărirea  este  o modalitate prin care asigurăm firescul,normalul în comuna nostră în condiţii de restrângeri bugetare de la an la an,a mai spus primarul

Avem 1500 de tone de zgură pentru  pavaa terminaţiile   drumurilor de pământ care se intesectează cu drumurile pietruite de la marginea satului.

Depinem eforturi împreună cu un medic stomatolog pentru înfiinţarea unui cabinet somatologic la Independenţa.IMG_5298

Proiecte cu gândul la viitor , dezvoltare locală şi creşeterea nivelului de trai şi civilizaţiei.

Lică Voicu se gândeşte permanent la viitor şi sădeşte  seminţele benefiiciilor viitore pentru comună şi cetăţenii ei.

Vă enumăr câteva proiecte pe care le avem în vedere pentru fonduri rămase ddin perioada de finanţare 2007-2013.

1 Proiectul Alimentarea cu apă  în satul Independenţa 16,79 km valoare 3.000.000 ron.

2.Alimentarea cu apă în localitatea Vişinii 6,4 km,valoare 10 miliarde

Proiectele alimentare cu apă pentru satul Potcoava, canal sat potcoava şi canal Independenţa se lucrează  la documentatie  pentru perioada de finanţare 2014 -2020 .

Cel  mai important proiect, aşa cum văd eu lucrurile este   proiectul modernizare străzi în comuna Independenţa 15 km,valoare 4 milioane de euro, proiect aflat în verificare la Biroul Regional de  Cooperare Transfrontalieră, pentru care avem toată documentaţia,avize ,autorizaţii ,specificaţii şi avem speranţa că va fi aprobat pentru dezvoltare şi modernizarea comunei.

Atragerea de investitori o soluţie pentru locuri de muncă.

Avem o preocupare consantă pentu atragerea de investitori.  Avem şi o concretizare. Compania Baden, a înfiinţat.şi la insistenţele şi preocuparea nostrp, o secţie de confecţii  în satul Independenţa. 18 femei au astfel un loc de muncă. Mă bucur când le văd dimineaţa când îşi duc copii la grădiniţă sau la şcoală, iar după amiaza se întorc de la muncă. Comuna prinde viaţă, a încheia Primarul Lică Voicu.

A consemnat,

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page