Comunicate de presă — decembrie 21, 2013 at 12:37

Şedinţa membrilor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

by

logo prefectura calarasiAstăzi, 18 decembrie a.c., la invitaţia prefectului judeţului Călăraşi, George Iacob, s-au întrunit, în sala de şedinţe a instituţiei prefectului, membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Au participat în calitate de reprezentanţi judeţeni ai persoanelor vârstnice d-na Gabriela TRUICĂ, reprezentant C.A.R.P. filiala Călăraşi, dl.Vasile SOTIROPOL, preşedintele C.J.P.V. Călăraşi, d-na Petra NAGHEN, vicepreşedintele C.J.P.V. Călăraşi şi reprezentanţi ai instituţiilor D.S.P., C.J.P., C.A.S., D.G.A.S.P.C., A.J.P.I.S., I.P.J. şi respectiv preşedintele Asociaţiei Primarilor de Comune – Călăraşi, Nicolae PANDEA, primar al comunei Ştefan cel Mare.

Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

Pe Ordinea de Zi au fost următoarele subiecte:

  1. Evoluţia pensiilor în anul 2013 şi perspective în realizarea majorării şi indexării conform legislaţiei în vigoare.
  2. Metodologia de repartizare a biletelor de tratament în anul 2013 şi perspective pentru anul 2014.

Cele două subiecte au fost abordate de d-na Tatiana Zaharia, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Călăraşi. Conform celor enunţate de domnia sa, în cursul anului 2013, C.J.P. Călăraşi a înregistrat un număr de 4.673 de solicitări privind acordarea de noi drepturi sau recalcularea drepturilor de pensie stabilite anterior (a se vedea materialul anexat).

D-na director executiv a mai adăugat faptul că începând cu anul 2014, conform proiectului Bugetului de Asigurări Sociale pentru anul 2014 şi în baza dispoziţiilor art. 102 din Legea nr. 263/2010, pensiile urmează a fi majorate cu un procent de 3,75%, ceea ce înseamnă o creştere a valorii punctului de pensie de la 762,1 lei la 790,7 lei.

În ceea ce priveşte metodologia de repartizare a biletelor de tratament în anul 2013 şi perspectivele pentru anul 2014, conform celor enunţate, la nivelul judeţului Călăraşi, au fost înregistrate un număr de  4.134 cereri, din care s-au repartizat un număr de 3.649 bilete de tratament şi s-au eliberat un număr de 3.055 bilete de tratament.

Pentru anul 2014 nu se întrevăd modificări semnificative în ceea ce priveşte criteriile de repartizare a biletelor de tratament.

Referitor la proximitatea finalului de an, conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi a mulţumit membrilor Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice pentru implicarea activă în semnalarea problemelor întâmpinate a acestei categorii de vârstă adresându-le urări de sănătate şi prosperitate în anul care urmează.

Atasament:

CJP – material informativ

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page