Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — februarie 7, 2015 at 13:28

Secretele unui CV câștigător

by

Exista CV-uri care ne castiga de la bun inceput, inca de la primele randuri. Stim ca vrem acel om in echipa si vom trimite raspuns cat mai curand. Am fi dispusi sa ii acordam un salariu mai mare decat am fi convenit in alta situatie, discutand despre un alt candidat. Asta se intampla in mod natural pentru ca unii oameni merita mai mult. Dar care sunt secretele unui CV castigator?

cvIata cele mai importante lucruri de care sa tii cont pentru un CV care sa iti creasca in mod consistent sansele de succes:

1. Foloseste doar continut important, necesar. Nu te gandi ca un CV mai lung “da mai bine” si iti aduce mai multe sanse de obtinere a unui loc de munca. Gandeste invers! Nu rapi din timpul recrutorului si nu iti umple spatiul cu orice continut irelevant. Short and sweet, scurt si la obiect!

2. Foloseste cuvinte cheie pentru efect maxim! Cuvintele precum: “optimizarea continutului online”, “maximizarea traficului organic”, “activitate in social media”, “experienta in Adobe Photoshop”, “responsabilizarea echipelor de management”, “consolidarea brandului prin strategii de Word Of Mouth Marketing”. Aici am dat doar cateva exemple de cuvinte-cheie pe care, de la un job la altul, recrutorii le cauta ca pe paine proaspat iesita din cuptor.

Ochiul recrutorului stie cu mult inainte sa iti primeasca CV-ul ce anume cauta. Are anumite cuvinte cheie pe care doreste sa le gaseasca intr-o densitate cat mai mare intr-un CV castigator.

3. Adauga un portofoliu. Este foarte usor sa precizezi abilitati si competente. Mai greu este sa le demonstrezi, motiv pentru care CV-urile care castiga in mod constant teren sunt cele sustinute de portofolii. Asadar, include un dosar sau un link catre portofoliul tau online, acolo unde poti sa dovedesti faptul ca stii sa faci tot ce ai sustinut in CV.

4. Foloseste secretul din spatele CV-urilor construite de profesionisti: Spune ce ai facut, in ce interval, prin ce strategie, cu ce rezultate finale. De exemplu: “In decurs de 5 luni, prin strategii de optimizare a continutului online si prin strategii de email marketing am crescut cu 75% nivelul de incasari pentru produsele din portofoliu.”

Nu este nicio surpriza faptul ca recrutorii iubesc inlantuirile logice. Dau dovada faptul ca in fata lor se afla CV-ului unui profesionist care percepe in mod clar si cu profunzimea de rigoare ce are de facut, ce valoare aduce munca lui, ce rezultate se obtin si care este pasul urmator.

5. Pastreaza-ti latura umana. Stim ca ai inclus in CV cuvinte cheie, si inlantuiri logice, portofolii si chiar si cifre care sa sustina tot. Dar recrutorul trebuie sa inteleaga foarte bine cu cine are de-a face. Si asta pentru ca de foarte multe ori, managerii HR descopera ca in spatele unui geniu se afla un spargator de echipe sau un om incapabil sa se adapteze unui nou mediu de lucru.

De multe ori, preferam un profesionist mai putin pregatit in domeniul lui de referinta insa cu abilitati de socializare, adaptare la noi sarcini si un nou ritm de lucru.

Sursa: legislatiamuncii.manager.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page