Lifestyle, Sănătate — iunie 2, 2016 at 15:28

Secretele băilor detoxifiante

by

Stresul este la ordinea zilei, iar despre efectele lui devastatoare nici nu mai trebuie sa vorbim, caci se  cunosc destul de bine. Ce ar trebui, insa, sa facem pentru a scapa de stres? Secretul consta in baile detoxifiante.

baieCe sunt baile detoxifiante? Nimic mai simplu! Adauga in apa in care iti faci baie ingrediente care sa te ajute sa scapi nu doar de murdarie, ci si de stres.

Retetele de mai jos vor readuce ZEN-ul in viata ta. Incepe cu reprize de 10 minute si creste gradual pana la 40 de minute. Repeta procedeul de doua-trei ori pe saptamana.

Bai detoxifiante pentru tensiune si stres

Toarna in apa in care iti faci baie una-doua cesti de sare Epsom. Mineralele din sare iti vor relaxa muschii si vor calma sistemul nervos. Pentru un plus de relaxare, adauga 10 picaturi de ulei esential de levantica. Vei dormi apoi ca un prunc.

Bai detoxifiante pentru insomnie

Stresul te tine treaz toata noaptea, insa ii poti veni de hac insomniei daca in apa in care iti faci baie adaugi o ceasca de sare de baie si o ceasca de bicarbonat de sodiu. Sporeste efectele miraculoase ale acestor ingrediente cu 10 picaturi de ulei esential de musetel.

Bai detoxifiante pentru raceala si gripa

Cand organismul este epuizat, sistemul imunitar este si el destabilizat, ceea ce-l face sensibil la gripe si raceli. Pentru a preveni imbolnavirea, adauga in apa de baie una-doua sticle de apa oxigenata 3% si o lingura de ghimbir ras. Ghimbirul va creste temperatura corpului si va contribui la eliminarea toxinelor prin transpiratie. Sporeste efectul acestora, adaugand si 10 picaturi de ulei esential de eucalipt care vor ajuta la decongestionarea cailor nazale.

Bai detoxifiante pentru probleme ale pielii

Acumularea toxinelor in organism duce la aparitia diverselor probleme ale pielii (eczeme, piele uscata, fungi). Pentru a scapa de ele, adauga in apa in care faci baie una-doua cesti de otet din cidru de mere. Acesta va contribui la reglarea pH-ului pielii. Pentru un plus de efect, adauga in apa 10 picaturi de ulei esential de levantica sau trandafir.

Sursa: mindbodygreen.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page