Evenimente, Ultimile Știri — iulie 14, 2014 at 15:46

Se cere demisia ministrului Educației

by

Se cere demisia ministrului Educației, Remus Pricopie, după scandalul diplomelor de Bacalaureat care nu pot fi tipărite, iar unii absolvenți de clasa a XII-a care au promovat Bacalaureatul riscă să nu se poată înscrie la o universitate din străinătate pentru că nu dețin Diploma de Bacalaureat.

remus pricopieVicepreședintele PDL, Raluca Turcan, spune că nu DNA este de vină de haosul diplomelor de Bac, așa cum susține Pricopie, fapt pentru care demisia ministrului Educației ar fi un gest de asumare minor pentru dezastrul generat în învățământ.

”Ministrul Educaţiei Remus Pricopie are opţiunea demisiei pentru a îşi asuma degringolada generată în rândul absolvenţilor examenului de bacalaureat din acest an de indiferenţa, indolenţa şi incoerenţa cu care a tratat problema diplomelor de BAC din februarie şi până acum.
Am atras atenţia ministrului educaţiei încă din luna februarie, când DNA a declanşat ancheta privind atribuirea, în 2002, a contractului de tipărire a diplomelor de BAC către firma privată ROMDIDAC fără licitaţie şi fără respectarea legii, că problema diplomelor trebuie rezolvată urgent pentru ca elevii care iau examenul de bacalaureat în anul 2014 să nu aibă de suferit. Am sugerat, încă din luna februarie, că Imprimeria Naţională sau Imprimeria BNR ar trebui să fie responsabile pentru tipărirea diplomelor.
Şase luni mai târziu, a devenit clar că ministrului educaţiei nu numai că nu îi pasă de absolvenţii de BAC din acest an, ba chiar îi sfidează. Mai mult, Ministerul educaţiei a complicat şi mai mult viaţa absolvenţilor, părinţilor lor prin emiterea unui ordin de ministru în data de 11 iulie care face, practic, inutilizabile adeverinţele deja emise pentru a proba că absolventul de liceu a luat examenul de bacalureat.
În acest moment, elevii nu mai ştiu ce adeverinţă este corectă şi validă şi nu ştiu dacă vor fi primiţi la înscriere la universităţi doar pe baza acestor adeverinţe. În plus, pentru a se încadra în termenul de înscriere, zeci de mii de elevi şi viitori studenţi, se vor îngrămădi la cozi având numai două zile la dispoziţie pentru a obţine actele valide de studii pentru înscriere la universitate. Cu siguranţă, ministrul Pricopie nu poate plăti pentru stresul provocat elevilor şi părinţilor de ministerul pe care îl conduce decât prin demisie”
, a transmis Turcan printr-un comunicat de presă remis redacției PESURSE.RO

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page