Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — mai 24, 2013 at 11:37

Se caută soluții pentru IMM-urile din România!

by

Logo imm

forum imm mai 2013Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR) si Ministerul Economiei prin Ministerul pentru întreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism au organizat marţi, 21 mai 2013, începând cu orele 16:00, la Hotel Caro, Forumul Naţional al IMM-urilor cu tema “Strategii nationale si regionale pentru 2014-2020”.

Partenerii principali au fost Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM)  si Corpul Experţilor Contabili si Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

Partenerii au fost Consiliul European pentru Întreprinderi Mici (ECSB), Groupama Asigurări, Banca Comercială Carpatica si SC New Design Composite SRL.

Partenerii media ai evenimentului au fost următorii: immromania.ro, Avocatnet.ro, Apulum 94, Banknews.ro, Business24.ro, Business Adviser, Business Woman, Business Review, Calendarevenimente.ro, Centruldepresa.ro, ClubAfaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, Comunicatemedia.ro, Computerworld, Conso.ro, Curierul Naţional, Ecomunicate.ro, Economistul, Efin, The Epoch Times, Finantistii.ro, Legal magazin, Manager.ro, Media Bloc, MediaIq, Plandeafacere.ro, Smartfinancial.ro, Spin Media, ziare.com.

În cadrul evenimentului conducerea CNIPMMR a prezentat:

propuneri privind axele si domeniile majore de intervenţie pentru programele operaţionale ale României 2014 – 2020

– proiecte strategice pentru susţinerea si dezvoltarea IMM-urilor în perioada programatică 2014-2020

propuneri de proiecte si priorităţi majore pentru IMM-uri la nivel regional.

D-na. Maria Grapini, Ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, a realizat o prezentare referitoare la obiectivele si măsurile pentru crearea unui mediu de afaceri etic pentru dezvoltarea IMM-urilor subliniind principalele direcţii si anume: îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-uri, încurajarea spiritului inovator al IMM-urilor, promovarea electronică a afacerilor, impozitarea afacerilor si nivelul cheltuielilor, îmbunătăţirea legii IMM-urilor si a cooperaţiei, a cadrului privind importul si exportul IMM-urilor.

Au avut intervenţii deosebit de utile:

Dl. Georgian Ghervasie, consilier personal al primului ministru

Dna. Sevil Shhaiden, Secretar de Stat, Ministrul Dezvoltării Regionale si Administraţiei  Publice

Dna. Aurelia Cristea, Deputat, care a prezentat mesajul dlui. Valeriu Zgonea, Presedinte Camera Deputaţilor

Dna. Cristina Nichita, Deputat

Dl. Claudiu Emanuil Stanescu, Consilier presedinte Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Dl. Gabriel Friptu, Director general AM POR, Ministerul Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice

Dna. Daniela Manuc, Director general adjunct, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Vârstnice

Dl. François Coste, Director general Groupama Asigurări.

Cu acest prilej au fost abordate si subiecte legate de noi modalităţi de relansare a economiei naţionale, de stimulare a exporturilor si de intensificare a dezvoltării regionale în condiţiile valorificării oportunităţilor oferite de Strategia UE 2020 si de fondurile europene prevăzute pentru perioada 2014-2020.

Biroul de presă al CNIPMMR

logo footer imm

 

 

DECLARAŢII:

ovidiu nicolescu

 

OVIDIU NICOLESCU, presedinte, C.N.I.P.M.M.R. “Avem in vedere propuneri de domenii, care vizează personalizarea managementului, profesionalizarea marketingului, remodelarea culturii orgaziționale, promovarea nanotehnologiei, ecotehnologiilor care nu se pot operaționaliza prin implicarea agenților economici și implică, ca și in alte țări, statul și Uniunea Europeană.”

 

 

liviu rogojinaruLIVIU ROGOJINARU, vicepresedinte, C.N.I.P.M.M.R. “Oamenii de afaceri trebuie sa țină un contact perfect și permanent cu organele statului, care trebuie sa-și puna baza pe ceea ce spun oamenii de afaceri, pentru a avea o continuitate și o predictibilitate în afacerile care aduc plusvaloare si suprataxe.”

 

 

maria grapiniMARIA GRAPINI, ministrul delegat pentru I.M.M. “Vrem ca brandurile românești, produsele românești să recapete, să recâștige din piașa românească, că din păcate în piața internă avem o pondere foarte mică și cred că este nedrept pentru că produsele românești sunt de calitate.

Grapini a anunțat, la același forum, că, de la 1 iulie, va fi aplicată experimental o noua metodã de impozitare pentru pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumusețare, spălătorii și service-uri auto. Practic, prin aplicarea noii metode, “impozitul forfetar” devine “impozit fix”.

MARIA GRAPINI, ministrul delegat pentru I.M.M. “O cotă de impozit în suma fixă, cum îi spunem noi, este experimental, un studiu făcut pe 4 coduri CAEN, doar pe patru coduri, adică pe domenii de activitate specifice, căci trebuie să ținem cont de anumiți indicatori! Este un studiu predat la ministerul Finantelor, suntem încă în dialog și cred că putem sã reușim ca până în iulie să facem această schimbare pe cele patru coduri CAEN: hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, service auto și întreținere auto!”

Ministrul delegat pentru IMM-uri a precizat că noul tip de impozit va fi “cel mai etic mod de plată“. Grapini a explicat că fiecare domeniu de activitate va avea, astfel, șansa să obțină un anumit venit și o rată a profitului diferită.

Sursa: comunicat presa CNIPMMR, n24plus.
foto: curierul naţional

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page