Evenimente, Ultimile Știri — februarie 5, 2014 at 19:28

Se caută responsabilii de eșecul salvării victimelor din Apuseni. Iată lista demnitarilor anchetați!

by

Demnitari, dar şi şefi din prima linie vor ajunge în faţa procurorilor. Aceştia vor fi anchetaţi în cazul accidentului aviatic din Apuseni, pentru că autorităţile nu au fost capabile să intervină la timp, noteaza antena3.ro.

avion prabusit apuseni

Vorbim aici despre Radu Stroe, omul care se afla la cârma Ministerului de Interne în momentul în care s-a produs tragedia. Acesta ar fi trebui să convoace imediat comandamentul de urgenţă, însă nu a făcut-o.

Cătălin Chiper, ministrul secretar de stat pentru situaţii de urgenţă, este un alt nume. El ar fi trebuit să fie „capul” acţiunii de salvare, dar s-a dovedit a fi depăşit.

Marcel Opriş, şeful STS,

Aleodor Frâncu, directorul ROMATSA, vor ajunge şi ei să dea cu subsemnatul la Parchet.

Ministrul transporturilor, Ramona Mănescu, dar şi ministrul apărării, Mircea Duşa, apar pe lista demnitarilor ce vor fi anchetaţi de procurori. Cel din urmă ar fi trebuit să ridice de la sol elicopterele Armatei, ca să plece în căutarea victimelor, ceea ce nu s-a întâmplat.

Din raportul preliminar, aflăm că autorităţile au cunoscut coordonatele corespunzătoare locului unde se află aeronava, la 30 de minute de la accident, dar că nu au ştiu să le interpreteze. Vorbim aici despre date geografie, longitudine şi latitudine.

Roxana Dobre, A.M.PRESS

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page