Cultură şi Educaţie, Educaţie — ianuarie 25, 2014 at 13:08

Şcoala Roseţi – sub semnul Marii Uniri

by

Scoala Gimnaziala I.Rosetti, Roseţi, a aniversat pe 24 ianuarie 2014 un moment crucial din istoria poporului roman: Unirea Principatelor  Romane, eveniment ce a pus piatra de temelie a statului românesc  modern . Pentru ca toate  faptele ce evocă biruinţa idealului de unitate naţională au o rezonanţă aparte în conştiinţa tinerei generatii, elevii claselor V-VIII au pregatit un program special.

IMG_2308

Directorul unitatii de invatamant, Daniel Felea a realizat impreuna cu elevii si cadrele didactice o impresionanta hora a Unirii. Programul zilei a cntinuat cu un program artistic  coordonat de prof. Gheorge Liliana  care a si prezentat un power –point despre importanta pe care a avut-o unirea. Elevii claselor de gimnaziu au cantat, au recitat si au interpretat scenete precum Mos Ion Roata si Cuza Voda, de I.Creanga. Cei mai talentati au realizat desene pe care le-au asezat la avizierul salii in care s-a desfasurat activitatea. Indrumatori, le-au fost prof. Vasile Lucretia, si Vasile Virginia Narcisa. Nici copii de la ciclul primar nu s-au lasat mai prejos si coordonati de inv.Rajnoveanu Daniela si inv. Calin Mariana, au uimit prin dansuri populare romanesti, dansuri  etno sau cantece populare interpretate cu suflet. Totii copii au imbracat portul popular, ca un semn de pretuire a zilei de 24 ianuarie.

Cei prezenti, elevi dar si parinti, au retinut ca acest important eveniment a deschis o noua epoca in dezvoltarea istorica a romanilor si ca implinirea a 155 de ani de la acest act, ne obliga si ne motiveaza sa rostim la unison Traiasca Unirea, Traiasca Romania!

IMG_2298

La actiune a fost prezenta si coordonatorul de proiecte si programe, prof. Vasile Virginia Narcisa dar si dir.adj. Carjila Daniel care a declarat in final ca Ziua de 24 ianuarie ne  face in fiecare an  să retrăim emotia acestui mare eveniment istoric. Toate faptele ce evocă biruinţa idealului de unitate naţională au o rezonanţă aparte în conştiinţa copiilor dar si  un loc privilegiat în calendarul istoriei româneşti.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page