Cultură şi Educaţie, Educaţie — septembrie 23, 2014 at 09:30

Scoala Roseti prezentă la un eveniment deosebit: Sfințirea Catedralei Episcopale

by

Duminica, 21 septembrie 2014,  clasa a V a A de la Scoala Gimnaziala I.Rosetti, Roseti insotiti de prof. Vasile Virginia Narcisa, au participat la un eveniment deosebit : sfinţirea picturii Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia. Momentul a fost cu atat mai important cu cât a  marcat  anul aniversar „1994 – 2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”.

scoala roseti-calarasiCei 20 de copii s-au inchinat si rugat la racla cu sfintele moaşte de la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia şi la Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos. De asemenea au fost incântati sa participe la  Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de 14 ierarhi ai Sfântului Sinod si de catre  Preafericitului Părinte Patriarh  Daniel. La slujbă au fost prezenți peste două mii de credincioși și Prim-Ministrul României, domnul Victor Ponta, senatori, deputați, președinții Consiliilor Județene din  Ialomița și Călărași, primari și alte oficialități. Astfel, copii de la Scoala Roseti au constientizat faptul ca această zi este una pe care trebuie să o pastreze in suflet, o zi pe care trebuie să si-o amintească si despre care să vorbească peste ani…

Dupa ce Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ținut cuvântul de învățătură despre asumarea Sfintei Cruci și ajutorul pe care-l primim de la Dumnezeu în viața noastra , copiii s-au inchinat la Sfintele icoane ale măretei catedrale primind în dar câte doua iconițe sfințite. Pe platoul din fața Catedralei, elevii Scolii Roseti au interacționat cu grupul de cateheza al Bisericii Sf. Mare Mucenita Anastasia din Calarasi, grup care se afla impreuna cu preacucernicul părinte paroh  Nemtanu Ionut.

Prezența la Catedrala Slobozia, nu ar fi fost posibilă fara efortul comun al celor trei preoți ai comunei Roseți, părintele Oprișan Ionuț , parohul Bisericii Sf Nicolae, cu care Scoala se află în parteneriat, precum si prin bunavointa preoților Serban Georgian și Bădica Georgian, care au pus la dispozitia clasei a V a A  un microbuz pentru transport.

scoala roseti-calarasi1Prof. Vasile Virginia Narcisa,diriginta clasei,  a concluzionat ca ziua de duminica a fost una de mare încărcătură emoționala si spirituala pentru copii , o zi în care s-a demonstrat încă o data că  Sfânta Biserică este „stâlp si temelie a adevărului”, spatíu sacru in care astăzi, mai mult ca oricând, regăsim valorile si reperele morale de care cei mici au mare nevoie…”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page