Cultură şi Educaţie, Educaţie — octombrie 24, 2014 at 16:13

Școala Roseți, premiată de Radio România Muzical

by

Radio Romania Muzical si Ministerul Educatiei Nationale au semnat un protocol de colaborare in cadrul căruia proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica” devine program național in scoli, incepand cu anul scolar 2014-2015.

scoala rosetiRadio Romania Muzical  pune astfel la dispoziția profesorilor și elevilor cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc si universal. Acestea sunt insoțite de explicații al caror scop este familiarizarea elevilor cu muzica clasică. De exemplu, profesorilor le este pusa la dispozitie , o baza de date prin care iși pot forma o bibliotecă muzicală pe care o pot folosi ca material didactic la orele de curs.

Pe site-ul www.romania-muzical.ro au fost lansate concursuri in care elevii  raspund intrebarilor referitoare la piesele muzicale puse la dispozitie de Radio Romania Muzical sunt premiati cu CD-uri si carti.

Elevii Scolii Roseti, au participat la acest concurs , au răspuns corect la intrebari si trei dintre ei au fost desemnați câstigători. Este vorba de Enache Ionela, Gheorghe Alin si Ianache Lavinia din clasa a VI a C. Joi, 23 octombrie 2014, aceștia au primit vizita lui Lucian Haralambie, corespondent Radio Romania Muzical , insotit de inspector educativ  Simion Bica, din partea Inspectoratului Scolar Calarasi. In prezenta directorului institutiei Felea Daniel,dl. Lucian Haralambie le-a vorbit copiilor despre importanta proiectului , mentionand ca „dincolo de informatia teoretica despre muzica studiata la școala, pot avea acces nemijlocit la înregistrări de mare valoare artistică, un prim pas, către formarea de viitori iubitori ai muzicii clasice si către formarea unui gust artistic absolut necesar unor cetațeni ai Europei secolului XXI.”

Prof. Vasile Virginia Narcisa, coordonator proiecte si programe, la Scoala Roseti a adaugat că “Proiectul are ca principală ţintă familiarizarea, mai ales a publicului tânăr, cu sonorităţile muzicii clasice. Anul acesta, ca element de noutate, proiectul se bucură de o importantă dezvoltare graţie colaborării cu unităţi de învăţământ de pe întreg teritoriul României, ceea ce înseamnă că un număr considerabil dintre elevii României vor putea asculta muzică clasică în pauzele dintre ore sau la orele de dirigenţie sau muzică.”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page