Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 10, 2013 at 16:50

Scoala Roseti – campanie eco pentru mediu!

by

Picture 002Joi, 9.05.2013 elevi ai Scolii Roseti implicati in Proiectul educational pe teme de mediu EcOprovocarea , initiat de ViitorPlus si sustinut de firma Tenaris, realizat o ampla campanie de constientizare  pe tema reciclarii selective la cele doua Scoli din Borcea si la Grupul Scolar  din aceiasi localitate. Aici au fost intampinati de directorii  institutiilor  de invatamant , prof Ianole Stela si Barbu Adicuta  care au fost contactati initial de catre dir.Scolii Roseti, prof Felea Daniel , intermediind astfel intalnirea ecoambasadorilor cu elevii comunei Borcea.

Elevii ecoambasadori , insotiti de prof.Constantin Elena au antrenat elevii din ciclul primar si gimnazial ai Scolilor din Borcea in discutii pe tema reciclarii selective, au oferit flyere copiilor si postere pentru avizierele celor doua Scoli. In mod placut surprinzator, unii elevi ai liceului, aflati in practica, plantau pomi si igienizau spatiul verde, astfel incat discutiile despre reciclare au decurs chiar in aer liber!

Prof. Constantin Elena (Scoala Roseti) a explicat copiilor rolul nostru in protejarea mediului . De asemenea , le-a vorbit impreuna cu elevii ecoambasadori despre importanta reciclarii aluminiului, a pet-urilor, hartiei si fierului.

Actiunea a fost monitorizata de coordonatorul zonal Vrabie Razvan , din partea ViitorPlus  si de dl. Cojocaru George.

Campania a strans 600 de semnaturi iar prof. Constantin Elena a declarat ca aproape tot ceea ce cumparam si consumam vine ambalat , iar majoritatea ambalajelor pot fi reciclate. De ce sa nu reciclam , daca putem? De exemplu o sticla de plastic ajunsa la groapa de gunoi va mai ramane printre noi, poluand atmosfera  cca 450 de ani inainte sa se descompuna. Nu este greu sa gandim si sa actionam eco! Nu este greu sa reciclam selectiv“Si directorul Scolii Roseti , prof. Felea Daniel i-a felicitat pe ecoambasadori la intoarcere, mai cu seama ca proiectul se apropie de final si urmeaza marea premiere!

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page