Clubul de Excelenţă, Cultură şi Educaţie — octombrie 10, 2013 at 00:47

ŞCOALA NICOLAE TITULESCU – ECO ŞCOALĂ

by

nicolae titulescu1La cea de-a XV-a ediţie a Seminarului Naţional organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Şcoala gimnazială Nicolae Titulescu din Călăraşi obţine titlul de „Eco Şcoală” şi „Steagul Verde”.

Festivitatea de decernare a titlului „Eco Şcoală” a avut loc sâmbătă, 5 octombrie 2013, la Hotel Athenee Palace Hilton Bucureşti.

Invitat special a fost directorul FEE,domnul Bolding Thomsen Finn.

Scopul întâlnirii l-a constituit prezentarea celor mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu.

„Steagul Verde” a fost obţinut de Şcoala Nicolae Titulescu în urma eco-schoolsunei riguroase monitorizări din partea forumului superior Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) Bucureşti.

„Steagul Verde” este cea mai înaltă distincţie a programului internaţional „Eco Şcoala”, în care şcoala este înscrisă din anul 2010.

Sub sloganul „Salvând natura, ocrotim viaţa… pentru NOI, pentru EI, pentru CE VA MAI FI…”  în cadrul proiectului „Managementul deşeurilor şi curtea şcolii”, elevii au învăţat ce înseamnă să gândeşti ecologic, să colectezi diferenţiat deşeuri, să te implici în acţiune de curăţenie a mediului, să plantezi pomi şi flori pentru a realiza un spaţiu verde.

Elevii au fost antrenaţi în acţiuni comunitare, crearea şi menţinerea unui climat sănătos, curat şi plăcut în şcoală, colectarea deşeurilor acumulate în şcoală şi în familiile elevilor şi valorificarea acestora.

nicolae titulescu4

nicolae titulescu5

„Primirea Steagului Verde ne onorează, dar ne şi obligă să avem în continuare o conduită ecologica solidă” – a declarat coordonatorul Eco – Şcoală, profesor Nicoleta Dima.

[wzslider autoplay=”true”]

Mariana Ionescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page