Cultură şi Educaţie, Educaţie — decembrie 7, 2017 at 14:23

Școala „Nicolae Titulescu” Călărași participă la Hour of code 2017

by

Hour of Code este un eveniment internațional organizat de Code.org, care se desfășoară în peste 180 de țări și care are ca scop extinderea educației în domeniul tehnologiei computerelor și programării, prin promovarea acesteia în școli și în rândul tinerilor. Hour of Code este susținut de Google, Microsoft, Facebook și Twitter, iar la nivel național este coordonat de organizația non-profit Adfaber. Numărul utilizatorilor care vor lua parte la cea mai mare oră de programare la nivel global este de 200 de milioane.

Luni, 4 decembrie 2017, s-a dat startul celei de-a patra ediții a Hour of Code în România – cel mai mare eveniment de educație, care își propune familiarizarea unui număr cât mai mare de elevi cu elementele de bază ale programării. În fiecare an, România a fost în topul Hour of Code cu peste 500 000 de participanți. Astfel, timp de șapte zile, în toată țara vor fi organizate peste 1400 evenimente Hour of Code în școli, licee, universități și companii.

Școala „Nicolae Titulescu” Călărași a participat la toate edițiile „Hour of code”, începând din anul 2014. În săptămâna 4-8 decembrie 2017, peste 200 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala „Nicolae Titulescu”, îndrumaţi de profesoarele Olaru Adriana şi Iordache Camelia, sunt inițiați în tainele programării prin parcurgerea tutorialelor online din secţiunea Învaţă de pe site-ul https://ro.code.org. Aceste tutoriale sunt foarte atractive, sub forma unor jocuri cu personaje cunoscute și îndrăgite de copii, iar programarea se face în mod grafic, cu ajutorul unor blocuri de cod. Elevii care parcurg toate etapele sunt răsplătiți la final cu o diplomă de participare care poate fi personalizată cu numele elevului. Mulţi dintre elevi, stimulaţi de succesul realizat, au continuat activitatea acasă, descoperind singuri celelalte resurse educaţionale interactive de pe site.

Cele 2 laboratoare de informatică (amenajate și dotate din fonduri europene prin proiectul „TIC – Forţa schimbării în educaţie” din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria) oferă condiții optime pentru desfășurarea activităților Hour of Code, precum și a orelor de Informatică și TIC – disciplină introdusă la clasa a V-a începând din acest an școlar. Al treilea laborator de informatică este utilizat de către elevii din clasele primare în diferite activități școlare, proiecte educaționale și concursuri.

Prin parcurgerea tutorialelor interactive de pe site, elevii se conving că programarea nu este grea și că oricine poate să învețe să programeze la nivel de bază. Entuziasmul manifestat de elevi pentru Hour of Code ne determină să desfășurăm activități de programare și după încheierea săptămânii dedicate acestui eveniment.

Prof. Olaru Adriana – Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page