Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 25, 2016 at 20:15

Şcoala Gimnaziala Nr.1 Perişoru din judeţul Călăraşi, parteneră de succes in cadrul Proiectului European Erasmus+ “YOUTH, MULTILINGUALISM AND WORK PERSPECTIVES IN EUROPE”

by

????????????????????????????????????

La aceste activități au participat un număr de aproximativ 80 persoane, 64 elevi și 16 cadre didactice, din cele şase țări partenere: Spania, țara coordonatoare, Polonia, Grecia, Lituania, Bulgaria și România.

Prima zi a activităților, 9 Mai 2016, a coincis cu Ziua Europei pe care am marcat-o prin manifestări cultural-artistice susținute de toate echipele, după deschiderea oficială a activităților din România.

Activitățile proiectului se concentrează pe cercetarea pieței muncii în Europa pe diferite domenii de activitate de către elevii grupului țintă și pe susținerea de lecții CLIL (Content and Language Integrated Learning) de către profesorii care fac parte din echipele participante.

În această perioadă, tema principală a fost legată de Științe-Noi tehnologii în diferite domenii: Industria farmaceutică, Transporturi, Agricultură, Resurse energetice regenerabile, Biotehnologii, Medicină-celulele stem.

Pe lângă aceste activități, desfășurate în cabinetele și curtea Școlii Gimnaziale nr.1 Perișoru, două zile au fost destinate activităților de documentare-învățare în afara școlii: Murfatlar-Constanța (viticultură) și Râșnov-Bran (oferta pe piața muncii în agroturism rural).

Profesor Tătuc Gabriela

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page