Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 6, 2018 at 00:56

Școala Gimnazială ”Carol I” sărbătorește Ziua Educației

by

Vineri, 5 octombrie 2018,cu prilejul Zilei Educației elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială CAROL I Călărași au sărbătorit într-un mod inedit.

 

 Educația este sufletul unei societăți, transmis din generatie în generație . Prin educație se urmărește dezvoltarea unor legături durabile, eficiente si benefice între școală și comunitate.

                                                                                                                                  Prof. inv.primar Tănase Maria

 CENTENAR 100 ROMÂNIA 1918-2018 am sărbătorit împreună în spiritul Centenarului   cu activitățile practice, jocurile nonformale de dezvoltare personală, documentarele științifice și activitățile hand-made, au avut drept scop îmbunătățirea cunoștințelor elevilor, dezvoltarea abilităților practice ale acestora, promovarea respectului, creșterea stimei de sine și lucrul în echipă. Empatie!…Dezvoltare!…Unitate!…Creativitate!…Aptitudini!…Țel!…Implicare!… Educație!

Din  evenimente ,jocuri,  eseuri și  interviuri  construim o imagine de ansamblu a societății noastre așa cum este ea astăzi, în 2018. Cu bune și cu rele, în alb și negru, dar si cu multe nuanțe de gri. Educația civica  și patriotică!

Prof. Stanciu Valentina,

Dopurile sunt un material reciclabil, pe care omul de rând le aruncă. Noi cu  ele desfășurăm activități, acțiuni ecologice, dezvoltăm abilități, promovam respectul de sine. Obiectele decorative sunt din cele mai diverse, mai ales cele realizate după idei marca Do It Yourself și cum dopurile de plastic se încadrează și ele în categoria de “ materii prime “ pentru astfel de lucruri, priviți cum unii s-au gândit să le folosească într-un mod creativ.Pornind de la aceasta idee vă sfătuim să nu mai aruncați dopurile din plastic, deoarece puteți realiza decoratiuni inedite pentru casa dar nu numai. Priviti la noi reciclăm și ne jucăm!!! Veniți și voi alături de noi!

Prof. Stanescu Maria

        Ziua Internațională a Educației, 5 octombrie 2018 am sărbătorit-o prin activități extrașcolare          ( vizionarea unui film 3D la Cinema Călărași Plaey-inimă de viteaz, proiect în parteneriat cu Asociația pentru Tineret Olimp. Activitatea din cadrul proiectului mi-a permis participarea la Simpozionul Național, Ziua Internaționala a Educației, asistat de baza e-learning.

                                                                                                                                         Prof. inv. primar Cristea Zizi

 Traineri de Ziua Educatiei. Prioritatea fundamentală a învăţământului actual o reprezintă formarea omului cu „stil eficient”, a omului cu calităţi sedimentate, cu simţul datoriei, dezvoltarea la maximum a potenţialului individual de la cele mai fragede vârste. Astfel elevii mei au descoperit, într-o primă etapă, care le sunt motivaţiile, valorile, abilităţile şi resursele, pentru ca apoi să fie ei, TRAINER-celor de la grădiniţă.

Prof. Radu Mihaela

     De ziua Educaței nu puteam fi decât cu alături de familia din școală, gândim, simțim la unison…elevi, profesori, părinți am trăit sentimente de bucurie, speranță și împlinire.                                 

                                                                                                                            Prof. inv. primar Manea Mihaela

 Astăzi, 5 octombrie 2018, elevii clasei a IV-a A , ai Școlii Gimnaziale CAROL I Călărași  au participat la atelierul de desen organizat doamna  Virginia Oană , șeful secției Etnografie și artă populară a Muzeului Dunării de Jos.  Tema activității  a fost ,,Toamna”.Cei mici au lucrat sub îndrumarea artistului plastic  Victor Grigore.

                                                                                                                                Prof. inv. primar Chipaila Mihai

 Cea mai puternică armă, capabilă să schimbe lumea este EDUCAȚIA.   De ce o zi consacrată cadrelor didactice – educatori, învăţători sau profesori?  Pentru că ei contribuie în mod esenţial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Ei joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale. Așadar, să dorim tuturor dascălilor putere de muncă, înțelepciune și motivația necesară pentu reușite.

                                                                                                                    Prof. inv. primar Adam Petronela

 Să ții în palma un suflet de copil este cu siguranțî, un privilegiu. Să fii important în viața unui copil este, poate, un dar divin.

                                                                                                                      Prof. inv. primar Grama Livia

         După cei care ne-au dat viață, dascălii sunt oamenii care ne sunt neîndoielnic cei mai dragi. Sunt oamenii care, cu pasiune și migală, cu responsabilitate și profesionalism, modelează caracterul și educația fiecăruia dintre noi.

         Este foarte greu să măsori în câteva cuvinte tot ceea ce înseamnă dascălul în societatea prezentului; dar recunoștința trebuie să fie pe măsura dăruirii, pasiunii și profesionalismului de care dumneavoastră, dascălii, dați dovadă în îndrumarea și educarea generațiilor viitoare, din flacăra pasiunii pentru educație.

         Sărbătorirea Zilei Mondiale a Educatiei  îmi oferă prilejul de a le mulțumi tuturor celor care sunt implicați în procesul educațional  pentru dăruirea și pasiunea pe care o au în îndrumarea și educarea tinerilor. Sunt recunoscătoare cadrelor didactice și elevilor pentru caracterul complex al manifestărilor, pentru creativitate  și implicare  care au dat un conținut bogat educației civice și patriotice,particularitate și originalitate sărbătorii Zilei Educației la Școala Gimnazială Carol I

       Cu această frumoasă ocazie, le urez celor care au oferit și oferă cu generozitate lumina cunoașterii, șlefuind caractere și formând oameni de valoare, un sincer ”La mulți ani”.

Director,

 Prof. Pavel Rodica

 

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page