Cultură şi Educaţie, Educaţie — noiembrie 7, 2018 at 19:11

Școala Gimnazială „Carol I”  din Călărași, un pas înainte împreună cu viitorul

by

Cum arată învățământul viitorului? Copiii, fascinați de educația digitală!

Este tot mai clar pentru mulți dintre noi cum arată viitorul omenirii și, practic, cum ar urma să învețe copiii noștri. Cartea, și implicit metodele clasice de învățare încet-încet vor fi înlocuite de către practicile moderne de lucru cu cei mici încă din grădiniță și până în facultăți.

Educația rămâne unul dintre pilonii principali de dezvoltare ai țării, state care conștientizează necesitatea ca tinerii să primească o educație cât mai performanță și la un standard cât mai ridicat de tehnologizare, pentru a face față cu brio provocărilor viitorului inteligent.

Miercuri,07 noiembrie 2018,la inițiativa Consiliului Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași și cu Primăria Călărași s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Carol I”  o prezentare a aplicației pentru management educațional inteligent Adservio susținută de reprezentanții companiei Telekom România.

Rezultat al deschiderii și preocupării pentru viitorul educației și educația digitală a  Inspectorului Școlar General Elena Mihăilescu, a profesoarei Pavel Rodica, Directoarea Școlii Gimnaziale „Carol I”, a profesorilor Radu Mihaela, Sorin Furtună, Denisa Dumitrescu, Mihai Chipăilă și Zizi Cristea, Beji Luca, spijiniți de municipalitatea locală prin Viceprimarii Dragoș Coman și Viorel Ivanciu, miercuri,07.11.2018, s-a format un grup de inițiativă pentru promovarea educației digitale în școlile din municipiul  și județul Călărași. La acest grup a participat și Directoarea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”-Otilia Mărgărit.

 Elena Mihăilescu: modalitate eficientă de organizare a activităților la nivelul unităților de învățământ

Digitalizarea sistemului de învățământ nu reprezintă doar o aliniere la standerele europene sau la țintele strategice ale Ministerului Educației Naționale, ci și o adaptare, o conectare la realitatatea unei societăți aflate în permanentă schimbare. În acest context platforma educațională Adservio propune o modalitate eficientă de organizare a activităților la nivelul unităților de învățământ, care oferă celor implicați în procesul instructiv educativ (elevi, profesori, părinți) posibilitatea de a accesa în timp real informații și de a obține feed- bek-ul necesar proiectărilor menite să îmbunătățească rezultatele beneficiarilor educației,a declarat Elena Mihăilescu-Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

Rodica Pavel: educația inteligentă este orientată mai degrabă asupra elevilor și conținutului decât asupra dispozitivelor.

Cred cu tărie că meseria de dascăl  vine din pasiune și din frumusețea colaborării îndeaproape cu tinerii în formare, știu că responsabilitatea este una dintre cele mai mari și timpul dedicat educației de cele mai multe ori nu este suficient. Astfel, după această experiență, ne-am dori să implementăm  platforma – Adservio la noi în școală  să venim în sprijinul profesorilor și elevilor  în activitatea lor de zi cu zi dar și al părinților tot mai ocupați în ultima vreme.

Profesorii și părinții pot urmări evoluția unui elev în orice moment și astfel pot interveni în timp util. Aplicația vine în sprijinul cadrelor didactice, elevilor,părinților și al școlii și degrevează profesorii de zeci de ore de raportare, lăsându-le timp pentru activitățile frumoase ce țin de educarea și îndrumarea elevilor. Se poate comunica mult mai eficient cu elevii, părinții și cu profesorii din școală.

 O vizibilitate mult mai bună asupra statisticilor și situațiilor elevilor, raportări în timp real și, comunicare eficientă. Profesorii vor beneficia de rapoarte întocmite automat la sfârșit de lună și trimise pe mail. Părinții sunt mult mai bine informați și astfel mai aproape de școală iar elevii devin mai performanți.

Educația și școala sunt recunoscute de către noi toți ca fiind de o importanță vitală pentru formarea și pregătirea pentru viață a tinerelor generații. Trebuie să facem faţă tuturor cerinţelor atât celor prevăzute de tehnologie cât şi celor de mentalitate atât la nivelul cadrelor didactice, părinților cât și al elevilor . Implicarea tuturor este esenţială ca să ne atingem scopul: educația și pregătirea copiilor noștri pentru viață.

 Dezvoltarea de noi tehnologii permite elevilor să învețe mai eficient, mai flexibil și mai confortabil. Educația inteligentă este orientată mai degrabă asupra elevilor și conținutului decât asupra dispozitivelor. Ea folosește din plin tehnologia, nu în scop de utilizare a unor dispozitive inteligente, ci în acela de a crea medii propice creșterii motivației elevilor de a învăța,a declarat profesoara Rodica Pavel, Directoarea Școlii Gimnaziale „Carol I”

 Viorel IvanciuEducația digitală,o prioritate și pentru municipiul Călărași

Am avut o experiență interesantă la un liceu din Alba Iulia,cu aplicația Adservio și am hotărât împreună cu domnul Nelu Bălașa să ne implicăm în promovarea acestui instrument modern și inteligent pentru managementul unităților școlare și în Călărași. În Alba Iulia,aproape toate școlile  au implementat aplicația inteligentă pentru management educațional cu sprijinul primăriei. Educația inteligentă este o prioritate pentru Alba –Iulia.Vrem să devină o prioritate și pentru Călărași. Acesta este un prim pas. Nu ne vom opri aici. Considerați și un angaljament personal, a declarat Viorel Ivanciu-Viceprimar al municipiului Călărași.

 

 Nelu Bălașa

Președintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici și  Mijlocii Călărași

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page