Evenimente, IMM şi Afaceri — august 30, 2015 at 22:17

Scoala de vara SIMPRACT debuteaza pe 31 august in statiunea Jupiter

by

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) organizeaza in perioada 31 august – 4 septembrie 2015, la Hotel Delta din statiunea Jupiter (jud. Constanta), Scoala de vara SIMPRACT.

cnipmmr
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului ”SIMPRACT – Tranzitia de la scoala la viata activa prin practica si crearea de intreprinderi simulate”, la el fiind selectati sa participe un numar de aproximativ 200 de studenti, recrutati din universitatile partenere in cadrul proiectului, si anume: Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea „Ovidius” din Constanta, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea VALAHIA din Targoviste, Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu.

Scoala de vara SIMPRACT isi propune sa faciliteze accesul pe piata muncii al studentilor participanti, prin derularea de sesiuni intensive de informare si consiliere. La finalul Scolii de vara, studentii vor putea lua o decizie informata privind continuarea studiilor sau dobandirea unui loc de munca. De asemenea, evenimentul isi propune sustinerea dezvoltarii spiritului intreprenorial si inovator in randul studentilor, prin tematica abordata si prin participarea unor intreprinzatori si manageri de top atat din tara cat si din strainatate.

simpract
Dintre intreprinzatorii invitati sa vorbeasca studentilor ii mentionam pe: dr. Patrik Kovacs (Presedinte JEUNE – Young Entrepreneurs’ Organization of the European Union), dl Andrei Razvan Nacea (Managing Director Seytour International Corporation), dl Razvan Pascu (fondator Travel Communication Romania, Asociatia Travel Focus), dna Elena Coanda(Presedinte PNFAIMM – Patronatul National al Femeilor de Afaceri din IMM-uri).

Temele abordate in cadrul Scolii de vara vor viza subiecte precum: intreprenoriat, leadership, management, luarea deciziilor, comunicare, marketing, elaborarea de proiecte cu finantare nerambursabila etc.

Scoala de vara SIMPRACT va debuta luni, 31 august 2015, la ora 10.30, printr-o conferinta in cadrul careia intreprinzatorii implicati in activitatile Scolii se vor prezenta si vor descrie principalele subiecte pe care le vor aborda in zilele urmatoare.
Proiectul SIMPRACT se deruleaza in perioada 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si are un buget total de17.384.209,71 lei.

SIMPRACT si-a propus, printre altele, implicarea a 7000 de studenti cuprinsi in sistemul national de invatamant, proveniti din cele 8 universitati partenere, in activitati de consiliere si orientare profesionala directa. Dintre acestia, 2250 de studenti vor fi implicati in stagii de practica in intreprinderi simulate, iar 500 de studenti vor participa la stagii de practica in intreprinderi reale.

 

Sursa: Directia Proiecte, CNIPMMR

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page