Dezvoltare durabilă, Editoriale — martie 15, 2019 at 08:29

Școala Carol I,școala cu  WC-ul în curte,  unde tavanul stă să cadă în cap elevilor ,în secolul 21!!!???-un  monument al neputințelor autorităților  locale, o probă a eșecului lor politic și administrativ.

by

 

După o serie de intervenții scumpe și păguboase  în clădiriea Școlii Gimnaziale Carol I,tavanul stă să cadă pe elevi  în urma infiltrațiilor de la ploaie. Clădirea Școlii Gimnaziale Carol  I este o clădire monument de arhitectură,unul dintre cele mai importante repere urbanistice și de arhitectură ale municipiului Călărași.

În același timp este și un monument al neputinței și nepăsării propietarului  primaria municipiului călărași.  Doamne ce ne-ai dat să trăim! O bijuterie arhitectonică pe mâna unor incapabili care  au sute de miliarde pe mână și nu sunt în stare de nimic.

Primarul Daniel Drăgulin, staful tehnic din primărie , consiliul local au fost înștiințați din luna octombrie despre situația gravă în care se află clădirea.  Și!!!???  De atunci o fanfaronadă a primarului și acelor ce s-au perindat pe la catafalcul  clădirii, o înșiruire a neputințelor ,incompetențelor și bâjbâielilor.

Primăria Călărași este propietarul acestei clădiri. Dar nesimțirea și dezinteresul ,neputința și incompetența caracterizează  atitudinea propietarului .

Clădirea Școlii Gimnaziale Calor I este in pericol. Copii și profesorii care  sunt în pericol. Părinții se agită…Și totuși primăria și Drăgulin: ignor total…câteva acțiuni de imagine…un teatru  de imagine  ieftin transpuns  prost  de consilierii de imagine și în rest nimic…

Clădirea Școlii Gimnaziale Carol I necesită de urgență  intervenție majoră și profesionistă. Dacă funcționarii și capii primăriei plătiți cu bani mulți și care fac și defac totul în orașul acesta nu sunt în stare să găsească o soluție să tragă cu ochiul la consiliul județean.  Soluția este Compania Națională de Investiții. Un proiect de reabilitare așa cum se face pentru clădirea prefecturii….urgent până nu ajunge și  clădirea școlii în aceiași  stare.

Școala Gimnazială Carol I , școală cu WC-ul în curte în municipiul Călărași reședință de județ,în secolul  21,unde tavanul stă să cadă,școală aflată în centru  la câțiva zeci de metri distanță de primărie ,consiliul județean și prefectură este un monument al neputințelor autorităților  locale , o probă a eșecului lor politic și administrativ.

Din octombrie autoritățile au fost înștiințate despre această situație. Dar de ce trebuie să fie  înștiințate? Oare nu acesta este rolul lor să aibă grijă de patrimoniul și cetățenii acestui oraș? De șase luni nu au ridicat un pai…timp în care plouă…apa se infiltrează…clădirea se degradează…

Întreb ! poate întrebați și Dumneavoastră. Dacă nu… ne merităm soarta.

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page