Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 12, 2014 at 21:18

Şcoala altfel: “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, la Şcoala gimnazială ”Iancu Rosetti”, Roseţi

by

In saptamana „Şcoala altfel”, elevii clasei a -II-a C, Scoala Gimnaziala” Iancu Rosetti”, si-au propus şi au desfasurat diferite activitati. Atmosfera din “saptamana altfel”, a fost una speciala, in care atat elevii, cat si pentru invatator, am castigat experiente noi si putem spune ca au apropiat si consolidat relatia elev-dascal.

roseti1Saptamana a fost deschisa cu ziua dedicata sanatatii, sub sloganul „Sanatatea- bunul cel mai de pret al omului” in care s-au avut ca obiective urmatoarele: concursuri sportive si jocuri sportive.Tainele calculatorului, realizarea de desene in Paint cu tema:” Sportul preferat”. Deasemenea, in alta zi copii s-au familiriazat cu conceptul de hrana sanatoasa. „Sa ne hranim intelgigent!” si ”Ce mancam”- au fost subiecte propuse sun forma de chestionar si vizionare Power Point. Piramida alimentelor sanatoase – completarea piramidei cu desenele elevilor. Fructele si sucurile naturale- prepararea sucurilor naturale.

roseti4Zilele urmatoare au fost deasemenea interesante atat pentru copii cat si pentru dascali sub forma unui concurs pe teme de literatura si anume „Invatam, descoperim!”…”Desene pe asfalt ”,  „Personajul literar preferat”, Concurs de ghicitori, rebusuri literare… au fost subiecte care au solicitat cunostintele literare ale copiilor.

roseti10Primavara, deasemenea a fost subiectul care le-a incitat imaginatia elevilor de la scoala gimnaziala Roseti care au desfasurat diferite activitati sub numele…”Suntem priceputi!” prin invatarea sau repetarea unor cantece dedicate primaverii, prin realizarea, pe grupe, a unui desen sau colaj care sa reprezinte primavara. Totul a fost incununat cu o expozitie pe holul scolii cu lucrarile tuturor claselor.

roseti8Sub deviza, ”Voluntar pentru un mediu curat”, copiii au facut desene care sa reprezinte mediul inconjurator prin gandirea lor. Au avut si o expozitie unde au expus lucrarile ecologice. Plantare de pomi si flori, a incheiat misiunea elevilor clasei a -II-a C,in a constientiza ceea ce inseamna mediul si grija pentru el.

Inv. Oprisan Alexandra

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page