Dezvoltare personală, Lifestyle — august 24, 2017 at 20:47

Schimbă-ți viața în BINE

by

3-simple-daily-practices-for-living-a-happy-life-according-to-over-150-psychologists-and-expertsCum să-ți schimbi viața în BINE într-o singură lună (pe ETAPE)

Săptămâna 1: Curățarea corpului și a minții

 1. Ora de trezire. Trezește-te devreme – la 6 dimineața. Așa, ai timp pentru tine, nu ești distras de către ceilalți membri ai familiei. Acesta este momentul perfect pentru practicile de dimineață, pentru a seta organismul să-și petreacă ziua la 100%.
 1. Alimentarea ușoară. Elimină din dietă: alcoolul, chips-urile, cola, semifabricatele, fast-food – acestea nu se încadrează în niciun concept de alimentație sănătoasă. Nu încărca organismul înainte de somn. Urmează o dietă sănătoasă care ți se potrivește și cu care te simți confortabil – nu suprasolicita organismul.
 2. Sport. „Mens sana in corpore sano” (din latină, “o minte sănătoasă într-un corp sănătos”). Alege orice gen de activitate – alergatul, înotul, dansul etc. Începe cu lucruri simple, cum ar fi: nu mai folosi liftul, urcă scările.

Săptămâna 2: Curățarea spațiului, afacerilor și mediului.

 1. Curățarea spațiul. Aruncă toate lucrurile inutile! Să le pui la mezanin – nu merge. Restabilește ordinea în toate colțurile, pe toate rafturile, în toate locurile. Înțelege: fiecare lucru din casa ta îți ocupă nu numai loc, dar, îți ia și din energie. Lasă numai lucrurile cu adevărat utile și necesare, lucrurile care îți sunt plăcute, care te inspiră, pe care le iubești.
 1. Curățarea activităților și a obligațiunilor. De câți ani tot vrei să îți perfectezi engleza? Care alte lucruri le-ai tot amânat? Gândește-te la toate promisiunile făcute față de tine și alții și decide ce să faci cu ele. Opțiuni, de fapt, sunt două: (1) să le realizezi, (2) să renunți la ele pentru totdeauna. La care nu poți renunța – rezolvă-le imediat.
 2. Curățarea mediului înconjurător. Termina toate relațiile care te trag înapoi sau te induc în depresie. Refuză să comunici cu cei care au mereu de criticat și mai tot timpul sunt nemulțumiți. Nu mai comunica cu cei care nu ai nimic în comun, cu cei de la care nu ai nimic de învățat.

Săptămâna 3: Planurile, scopurile și visele.

 1. Scrierea și executarea planurilor. Scrie planuri și setează țeluri care te vor entuziasma, pe care vei dori să le execuți cu trup și suflet – scrie din viața ta o carte, pe care ție însuți îți va fi interesant să o citești. Nu uita să planifici și timpul de relaxare, timpul liber cu prietenii și cei dragi, timpul pentru tine (de obicei, toți uită de acest punct important).
 1. Lista cu scopuri nerealizabile. Scrie o listă cu cele mai mari și uluitoare scopuri ale tale – cât de ireale și nebune nu ți-ar părea acum. Lista poate include scopuri precum să devii președinte de țară sau să urci pe Everest (dacă acum ai 89 de ani). Peste 5-10 ani, aceste scopuri nu vor fi de neatins.
 2. Planificare zilnică. În fiecare seară, scrie un plan pentru a doua zi. Scurt, dur, oricum ar fi – dar planul trebuie să fie. Anume seara – acest lucru este important. Chiar dacă a doua zi nu îți vei mai aduce aminte despre existența acestui plan, productivitatea ta va crește de câteva ori.

Săptămâna 4: Extinderea frontierelor

 1. Încearcă să trăiești un mod diferit de viață. Mergi la serviciu pe un alt drum. Intră într-o cafenea necunoscută sau într-un magazin foarte scump. Încercați un sport nou. Încearcă să faci ceea ce nu ai făcut.
 1. Ieșire din zona de confort. Privește în ochi fricile tale. Nu e deajuns să privim, acum trebuie să luptăm cu ele. Ți-e frică de înălțimi? Sari cu parașuta. Ți-e frică de șef? Mergi la șeful cu idei proaspete. Ți-e frică de oameni necunoscuți? Mergi la o petrecere într-o companie necunoscută. Și desigur, mergi singur, ca să fii forțat să te socializezi.
 2. Odihnă. Da, desigur – cum ai crezut? Odihnă cu ieșire obligatorie din casă, fără internet și mereu singur. Meditează asupra succeselor și eșecurilor tale.

Ceea te așteaptă în mijlocul acestui drum (nu spunem nimic despre sfârșit, pentru că acesta este un drum fără sfârșit), va depăși așteptările tale. În realizarea acestor (simple!) lucruri de zi cu zi, prin încorporarea lor în viața ta, vei căpăta armonia, omnipotența, vei vedea lumina de la capătul tunelului și cărarea care te va duce pe calea cea dreaptă. Și de-a lungul timpului, aceasta se va transforma în drum.

Sursa: etozhizn.ru

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page