Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — septembrie 8, 2014 at 12:43

Schema de ajutor de minimis “Locuri de muncă subvenţionate pentru tineri”

by

Absolventii de studii medii si superioare – promotia 2014 si IMM-urile care doresc sa se inscrie pentru a primi ajutorul de minimis privind “Locurile de munca subventionate”, incepand de pe data 25.08.2014, pot descarca formularele de inscriere de pe pe site-ulwww.aippimm.ro la rubrica Proiecte sau direct pe linkul:http://www.aippimm.ro/categorie/schema-de-ajutor-de-minimis-locuri-de-munca-subventionate/ precum si de pe site-ul www.imm.gov.ro.

florin jianuAjutorul de minimis se acorda absolventilor prin intermediul IMM-urilor sub forma de sume nerambursabile, pentru acoperirea cheltuielilor salariale complete cu angajatii noi si vor acoperi plata unui salariu net de 900 de lei/luna pentru absolventii cu studii medii si de 1.300 lei/luna pentru cei cu studii superioare pe o perioada de minim 6 luni si maxim 12 luni, precum si contributiile angajatului si angajatorului aferente salariilor.

Numarul maxim de posturi care vor face obiectul subventionarii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul:

  • Pentru microintreprinderi – 3 locuri de munca nou create (posturi)
  • Pentru intreprinderile mijlocii – 7 locuri de munca nou create (posturi)
  • Pentru intreprinderile medii – 15 locuri de munca nou create (posturi)

Prin aceasta schema de minimis vizam reducerea numarului somerilor in randul tinerilor prin dezvoltarea activitatilor in sectorul privat. Astfel, cu ajutorul acestor proiecte, se vor crea aproximativ 6400 noi locuri de munca destinate tinerilor absolventi. a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism.

Sursa: Biroul de presa al D.I.M.M.M.A.T.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page