Mâncare şi Băutură — noiembrie 13, 2013 at 10:58

Sauvignon Blanc Elite – Domeniul Coroanei Segarcea

by

Domeniul Coroanei Segarcea este unul din producătorii de vinuri romaneşti cu o gamă variată de vinuri albe şi roşii. Domeniul Coroanei vă oferă vinuri excelente.

sauv blanc segarcea

Soiul Sauvignon Blanc se numără printre cele mai apreciate din lume şi din România, fiind potrivit în orice anotimp, în orice moment al zilei, dar şi la un număr mare de preparate culinare. În gama Elite se poate găsi un Sauvignon Blanc proaspăt, extrem de viu la primul contact, care îşi trădează seva puternică prin expresia mai degrabă fructată, cu note piersici şi fructe exotice. Gustul este echilibrat şi extrem de reconfortant.

sauv blanc segarcea 1

Strugurii, ajunşi la un nivel de maturitate de 210g zahar/litru de must s-au desciorchinat şi s-au presat la presiuni mici. Mustul astfel obţinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8 ºC timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lenta în cuve de inox cu temperatura controlată între 16-18ºC timp de 20 zile. Pentru a rămâne cu rest de zahar, s-a oprit fermentarea prin filtrare.

NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Latura fructată iese foarte bine înevidenţă – piersica, fructe exotice. În gură are un atac foarte frumos, echilibrat.

TEMPERATURA RECOMANDATĂ DE SERVIRE : 10 –12 grade celsius.

vin alb

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page