Mâncare şi Băutură — ianuarie 18, 2014 at 13:48

Sauvignon Blanc de Sâmbureşti

by

sauvignon blancOriginar din Franta, din faimoasa regiune Bordeaux, Sauvignon Blanc este unul dintre cele mai populare soiuri din intreaga lume. La un moment dat in secolul XVIII soiul a fost hibridat cu Cabernet Franc dand nastere soiului Cabernet Sauvignon. Sauvignon Blanc este un vin proaspat si elegant, demisec, cu o culoare galbena-canar cu reflexe verzui stralucitoare.

Are aroma destul de intensa, amintind-o pe cea de iasomie sau de mirosul florilor de vita-de-vie. Dupa o perioada de pastrare, o parte din aroma este estompata si inlocuita de un buchet complex de invechire, care-i accentueaza unicitatea. Gustul este fructuos, cu multa prospetime, invaluit intr-o aroma-buchet care il face placut si tentant.

Sauvignon Blanc-ul de Samburesti se bucura, datorita climatului extrem de prielnic, de un echilibru excelent intre nivelurile de aciditate si cantitatea de zaharuri.

Sauvignon Blanc-ul dezvaluie o vinozitate prietenoasa, fermecatoare prin parfumul de livada inflorita, cu gust de cirese albe, gutui coapte si citrice. Un vin cu gust traditional romanesc, potrivit pentru antreuri si feluri principale de carne alba dar si pentru rulada cu nuca sau placinta cu dovleac. Companie fericita pentru antreuri si feluri principale de carne alba dar si pentru rulada cu nuca sau placinta de dovleac, este un vin cu gust traditional romanesc.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page