Mâncare şi Băutură — iunie 30, 2014 at 12:00

Sarmale cu nucă şi orez

by

O reţetă de sarmale cu nucă şi orez, pe care trebuie neapărat să o încercaţi. Carnea este înlocuită de un amestec de nucă şi orez, pentru a fi consumate şi în post sau ca meniu vegetarian.

sarmaleCum se prepară?

Cureţi cepele, le speli, le toci mărunt şi le căleşti în ulei. Pui puţină apă, adaugi morcovii şi ţelina date pe răzătoarea mare. Alegi orezul, îl speli şi îl amesteci împreună cu legumele călite. Adaugi nuca pisată, sare şi verdeaţa tocată mărunt.

Cu compoziţia obţinută umplii foile de varză în întregime. După ce ai făcut sarmalele, le aşezi cu grijă într-o cratiţă, pui deasupra sucul de roşii, pui foaia de dafin, crenguţa de cimbru şi torni deasupra apă clocotită cât să le acopere cam 10 cm.

Dai cratiţa la cuptor şi din momentul în care încep să fiarbă, mai laşi 30 minute. Sărmăluţele se servesc calde, cu smântână sau iaurt.

Sursa:retetaperfecta.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page