Lifestyle, Sănătate — februarie 26, 2014 at 19:46

Sănătatea sânilor: Vindecă-te prin alimentaţie

by

Tehnic vorbind, sanii sunt o parte a corpului formata din tesut adipos, glande si colagen. Psihosocial insa, sanii sunt mult mai mult. Nu intram in detaliere semnificatiilor de natura erotica sau culturala a lor, vrem doar sa spunem ca sanii sunt o sursa de hrana pentru copii si motiv de disconfort in caz de durere. Cancerul la san in randul femeilor este des intalnit si ucide. Asa ca nu este deloc o gluma cand iti spunem sa ai mare grija de ei.

prea ca la tara

Ce alimente te ajuta sa-ti mentii sanii sanatosi?
Vitamina D – in timp ce corpurile noastre creeaza vitamina D in urma expunerii la soare, majoritatea dintre noi stam prea mult in interior, cu mare parte din piele acoperita. Vitamina D este esentiala pentru sanatatea sistemului nostru imunitar si de aceea racelile si gripele apar preponderent iarna, cand este mai putina lumina naturala.
Cele mai bune surse de vitamina D: uleiul de ficat de cod, somom, ton, sardine, ficat de vita si ouale.
Acizii grasi omega 3 – pestii mentionati mai sus au si acesti acizi grasi. Ii mai poti prelua din seminte de in, nuci, carne de vita hranita cu iarba, oua, fasole, dovlecel, seminte de dovleac.
Legume crucifere – un studiu recent din China a demonstrat ca femeile care mananca mai multe legume crucifere (din familia de plante a verzei: broccoli, vraza, napi, conopida, ridichi, varza furajera, anumite legume cu frunze verzi) au o rata mai mare de supravietuire dupa un cancer la san.
Iodul – iodul este vital atat pentru sanatatea sanilor, cat si a tiroidei si adesea este trecut cu vederea. Deficienta de iod este asociata nodulilor si chisturilor la tiorida si la san. Tartamentul cu iod ucide celulele canceroase din san si de la tiroida. Legumele si fructele puternic colorate, ciupercile si diferite ierburi, inclusiv patrunjelul si turmericul au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene.
Evita alimentele foarte procesate, cum ar fi uleiurile hidrogenate, siropul de fructoza de porumb, indulcitorii artificiali, colorantii si aromele.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page