Lifestyle, Sănătate — iulie 8, 2013 at 09:00

SANATATE SI FRUMUSETE LA ORICE VARSTA

by

sportul si frumuseteaSportul atrage majoritatea oamenilor si are un rol social important. In afara aspectului de imbunatatire  a sanatatii, sportul are si o dimensiune educationala si un rol social, cultural si de recreere. Sportul sprijina si consolideaza relatiile de prietenie intre oameni indifferent de cadrul social sau economic, sex, varsta, religie sau orientare sexuala.

Daca amani practicarea sportului sau nu esti convins de beneficiile pe care   le poate aduce in viata ta,va voi arata prin acest articol cat de important este sa-i faci loc printe activitatile de zi cu zi.

           a)Sportul va ajuta sa capatati un grad mare de incredere si respect fata de voi. In timpul antrenamentelor aveti de trecut multe bariere fizice si psihice, depasirea acestor limite va va face sa credeti ca puteti schimba orice in viata, veti putea lua decizii complexe, aplicandu-le in viata reala.

           b)Sportul va integreaza intr-un grup. Avantajul integrarii intr-un grup care practica sportul este socializarea, existand indeletniciri comune ce tin de sanatate si preventie.

           c)Sportul creaza si mentine o conditie fizica buna si un tonus muscular bun.Musculatura este bine definita si puternica la sportivi, in comparatie cu cei sedentari, acestia avand un aspect pufos al muschilor si consistenta unei meduze.

           d)Practicarea sportului elimina tulburarile de personalitate, ajuta la cresterea capacitatii mintale si elimina insomnia. Prin miscari coordonate si controlate,in sali special amenajate,condusi de instructori acreditati,se pot dirija accesele de agresivitate practicand arte martiale, box, lupte, combat, bodybuilding, efortul din timpul antrenamentelor obosind organismul indeajuns pentru a nu mai dori agresivitate. Eliminarea de serotonina si endorfina ne ajuta sa dormim mai bine si sa fim mai relaxati si optimisti. In functie de sportul practicat , acesta va dezvolta reflexe,rapiditate in gandire si in analiza situatiilor variate.

             e)Sportul incetineste imbatranirea, intinereste pielea,modifica metabolismul. Dupa exercitiile aerobice, pielea primeste o doza mai mare de sange oxigenat, astfel tenul va capata o stralucire si o finete aparte.

Metabolismul sportivului este activ si este orientat spre furnizarea de energie, nu spre stocarea sa, ca in cazul persoanelor sedentare.

            f)Sportul creste calitatea vietii, rezistenta la diverse boli, schimba compozitia organismului. Schimbarea raportului grasime/muschi se realizeaza numai prin exercitii fizice, cheia unui organism sanatos si frumos fiind o masa musculara mare si un tesut adipos mic.

            g)Exercitiile fizice cresc densitatea osoasa, asigura o circulatie sanguina buna, reduce colesterolul rau, asigura un ciclu respirator complet si puternic, astfel favorizand oxigenarea intregului organism. Studii recente au demonstrat ca efectuarea a numai 15 minute de exercitii fizice zilnic, reduc riscul de cancer cu 10%.

            h)Exercitiul fizic revigoreaza viata sexuala, este distractiv si nu in ultimul rand mentine controlul asupra greutatii. Sportul va va ajuta sa va simtiti mai energic/a, sa aratati mai bine, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra vietii sexuale. Circulatia sanguina fiind inbunatatita,va duce la o satisfactie mai mare in materie de sex.

Sportul genereaza valori importante precum: spiritul de echipa, solidaritatea, toleranta, fair play-ul, toate acestea contribuind la dezvoltarea si implinirea personala.

In concluzie, sportul iti ofera:

-emotii si sentimente complexe-bucuria victoriei, durerea infrangerii, speranta revansei, mandria patriotica;

-caracter puternic-vointa disciplinara, tenacitate, perseverenta, incredere in fortele proprii, optimism, curaj, rezistenta la suferinta fizica, infrangerea propriilor porniri negative.

Instructor aerobic,
Raluca-Ioana Anghelache

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page