De prin lume adunate — ianuarie 26, 2014 at 13:00

Salutare din Dubai – partea a 2-a

by

Si cum va spuneam dragi prieteni, Dubai-ul miroase a nou, este un oras abia scos din cutie. Un oras ce este in constructie. De la etajul 26 al hotelului in care am locuit pentru o vreme, se vedea cum fiecare bucata de pamant era construită. Si ma intreb inca, de ce sunt înghesuite blocuri care mai de care mai înalte cand desertul dimprejur este nemarginit.

selea2

Deşi, este extrem de aglomerat iar cele șase benzi de mers, pe sens, ca sa fim intelesi, par a fi încărcate de masini totul se desfășoară cu calm. Ca tot am amintit de masini… daaaa, masini!…  găseşti orice tip de masina scumpă in fata oricărui hotel, la orice colț chiar si in orice magazin de masini, Rolls, Lamborghini, Bentley, Ferrari, inclusiv Renault Duster…  mare mi-a fost mirarea cand l-am vazut la intersectie si tare m-am bucurat ca-i de-al nostru…

Revin la cele ce au devenit minuni ale lumii moderne, zgârie norii Burj Khalifa, cele mai mari fântâni muzicale, alături de cel mai înalt hotel din lume JW Marriott Marqius, Dubai Mall, cam astea sunt locurile pe care am reusit sa le descopăr pana acum , dar, incursiunea mea prin Dubai nu se opreste aici, voi reveni.

Dubai_2

Cum va spuneam, totul este mare si începe sa se vada ca fiind aglomerat, toti muncitorii sunt de prin toate colturile lumii, lucrătorii din restaurante, bucătarii, constructorii, sunt decat oameni mici de înălțime si cu ochii migdalati sau nu, maslinii sau galbeni  aparținând mai multor neamuri. Întreaga tara se construieste cu bratele altor popoare, care nu au grija de populația ei așa cum se întâmpla cu populația bastinasa. Sa fi Dubai-ez este mare lucru, desi sunt decat 800.000 locuitori băștinași intr-un oras de cateva milioane, sunt considerati ca fiind neam privilegiat, fiecare dintre ei primind de la stat privilegii nenumărate, atenție : totul este gratuit pentru ei ( salariu pe viața, casa,masina, orice doresc primesc pentru ca sunt ai locului).

Cum ar fi sa se întâmple si cu noi acelasi lucru: petrolul, gazul, aurul, metalele rare, pădurile, fabricile, bancile de stat, porturile, etc. sa lucreze exclusiv pentru cetățenii acestei tari? Ar fi normal, așa cum exista normalitate in alt loc al lumii. De ce la noi sa nu se întâmple ?

Dan Selea,
Dubai,21 ianuarie 2014

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page