Mâncare şi Băutură — ianuarie 23, 2014 at 17:20

Salata de rucola cu smochine si ricotta

by

Salata de rucola cu smochine si ricotta din: rucola, smochine, nuca, cognac, crema de otet balsamic, ricotta.

Salata_de_rucola_cu_smochine_si_ricotta

Ingrediente:

  • 100 g rucola
  • 4 smochine taiate sferturi pe lung
  • 10 jumatati de nuca
  • 1 lingura de cognac/brandy
  • 1/2 lingurita crema de otet balsamic
  • 50 g ricotta

Mod de preparare:

Nuca se trage 30 secunde la tigaie cu amestecul de cognac şi cremă de oţet balsamic, scuturând mereu tigaia, fără ca nucile să înceapă să se ardă. Apoi, se montează salata astfel: se aşterne un pat de rucola, se distribuie uniform sferturile de smochine proaspete, apoi se arun­că deasupra nucile aromate cu brandy şi se sfărâmă brânza albă nematurată.

Opţional, se presară deasupra un praf de piper verde râşnit pe loc. Se poate da, după gust şi un puf de ulei de măsline extravirgin, cu ajutorul unui spray special pentru ulei.

Pofta buna!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page