Pentru cei ei care caută pentru o reţetă rapidă şi uşoară, dar originală şi gustoasă în acelaşi timp, pot alege opteze cu încredere pentru o salată de pui si sparanghel, uşoară şi delicioasă.
Ingrediente:
- 1 piept de pui (400 g)
- 1 cub supă de pui
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 400 g di sparanghel
- 1 ardei gras roşu
- 1 salată verde
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- arpagic verde
- ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare:
Se toarnă într-o crăticioară o jumătate de litru de apa, vinul şi cubul de supă de pui. Se dă în fiert şi se adaugă pieptul de pui. Se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute, apoi se scoate şi se scurge. Între timp curaţă sparanghelul eliminând partea terminală a tulpinii, adică partea mai dură… şi fierbeţi-l în apă sărată, timp de 6-7 minute. Se scurge şi se taie în bucăţi mici. Într-un castron, se taie ardeii în fâşii, adăuga salata spălată şi tăiată grosolan, apoi adăugaţi pieptul de pui tăiat în cuburi şi sparanghelul. Se condimentează cu un sos obţinut dintr-un amestec de: ulei, sare, piper, pătrunjel şi fire de arpagic tăiate cu foarfeca.
Poftă bună!