Mâncare şi Băutură — aprilie 17, 2015 at 22:34

Salată de pui cu semințe de susan

by

salata de pui cu susanIngrediente:

  • 2 piepti de pui, asezonati cu sare si piper
  • 2/3 cani de ulei de măsline
  • 1/4 ceasca sos de soia
  • 1/4 ceasca otet
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 2 linguri ghimbir tocat
  • 1 linguriță ulei de susan
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 vârf de cuțit fulgi de ardei rosu
  • 1 salata
  • 1/2 ceapa rosie, felii subțiri
  • 1 cană rosii cherry, taiate in jumatati
  • 1 mandarina, feliata
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingura de seminte de susan negru

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, puneti ulei de măsline, sos de soia, oțet, usturoi, ghimbir, ulei de susan, zahar brun și fulgi de ardei rosu intr-un blender. Amestecati pana la omogenizare. Adaugati zahar brun si amestecati sa se dizolve.

Asezonati cu sare și piper pieptul de pui, incalziti ulei intr-o tigaie, adaugati carnea de pui si gatiti la foc mediu 10 minute pe ambele parti.

Opriti focul si lasati sa se odihneasca, apoi taiati cuburi. Transferati carnea de pui intr-un bol si turnati 1/3 din sos peste, amestecati usor. Se lasă să stea timp de cateva minute, apoi se presara semintele de susan. Amestecati bine.

Pentru a asambla salata, puneti salata verde, ceapa felii și rosiile într-un castron mare. Se toarnă jumatate din sosul ramas, amestecati. Adaugati carnea de pui, mandarinele, presarati restul de sos si serviti.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page