Mâncare şi Băutură — februarie 8, 2014 at 19:09

Salata de portocale

by

Un fel de mâncare uşor şi gustos?…  Iată, vă propun o salată de portocale, sursă excelentă de vitamina C. Reţeta este foarte uşoară şi rapidă şi nu necesită ingrediente deosebite şi dificil de găsit. Se poate servi ca o garnitură sau ca un aperitiv gustos.

insalata

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 feniculi
  • 2 portocale mari
  • 1 lingură de suc de portocale
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 linguri cu vârf de măsline negre tăiate
  • Ulei de măsline
  • Frunze de mentă proaspătă
  • sare

Preparare:

Se taie ceapa fin şi se pune într-un castron plin de apă foarte rece. Tăiaţi şi feniculul la fel de subţire. Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi nu mici.Într-un castron mare se combină feniculul, bucăţile de portocală şi ceapa. Acum, trebuie să ne pregătim să condimentăm salata: într-un castronel, se combina ulei, câteva picături de suc de portocale, suc de lămâie şi sare. Se emulsionează bineingredientele şi se adaugă frunze de mentă. Se toarnă apoi amestecul peste salată. Se adaugă şi cele două linguri de măsline şi se amestecă.

Poftă Bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page