Mâncare şi Băutură — iulie 14, 2013 at 15:00

Salata de pepene galben cu prosciutto

by

salata de pepene galben cu prosciuto

 

O salata cu iz de vacanta in Bella Italia. De asemenea, modul de prezentare al salatei este unul deosebit. In loc sa taiati pepenele in forma de cub folositi o cupa pentru inghetata, astfel incat pepenele galben sa fie perfect rotund. Un desert hranitor, datorita bucatilor de mozzarella si a fasiilor de prosciutto.

 

Ingrediente:

  • 1 pepene galben
  • 100 g mozzarella
  • 5-6 felii prosciutto
  • 1/4 cana frunze menta proaspata
  • 1 lingura zahar brun

CUM SE PREPARA SALATA DE PEPENE GALBEN CU PROSCIUTTO?

In primul rand, se prepara rapid. Si e ideala de preparat cand aveti pe cineva in vizita si nu vreti sa pierdeti mult timp in bucatarie. Taiati pepenele, curatati-l de seminte si incepeti sa “scobiti” bilute cu ajutorul cupei pentru inghetata. Puneti bilutele de pepene galben intr-un bol, adaugati mozzarella, prosciutto si dressingul de menta, pe care il preparati tocand menta si pisand-o cu zaharul brun. Daca aveti un blender s-ar face si mai repede. Puneti din loc in loc dressingul de menta si decorati deasupra cu menta proaspata.

Sfatul nostru este sa tineti bolul cu salata la rece macar jumatate de ora, astfel incat menta sa isi imprastie aroma racoritoare printre bilutele de pepene galben.

Pofta mare!

Sursa: mixtopia.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page